Не за горами час збирання врожаю капусти білокачанної, а значить, і закриття дачного сезону, що минає. Пізню капусту прибирають із грядок в останню чергу. Але важливо не прогавити час, щоб урожай пролежав усю зиму без проблем.
Нині на грядках городників залишається лише пізня білокачанна капуста. Її вирощують для тривалого зберігання, а також пускають на заготівлю – квасять та солять. Але розраховувати на лише сортові особливості буде помилково. Капусту потрібно прибирати вчасно та правильно, пише Pixel inform.
Час прибирати капусту
Досвідчені городники орієнтуються на температуру повітря, а не на конкретні числа.
Звісно, виробники насіння дають загальні рекомендації щодо термінів дозрівання врожаю. Але дачники вважають, що прибирати потрібно, коли температура повітря триматиметься близько 0+5 градусів за Цельсієм.
Зібраний у цей час урожай зберігається довго та добре.
Якщо змерзла?
Підмерзлу капусту залишають на грядках. Важливо, щоб качани відтанули, що називається на корені.
Як зберігати
На довге зберігання капусту зрізають, залишаючи довгий качан і кілька листків нижнього ярусу – для захисту від пошкоджень під час зберігання.
Можна зрізати її ножем, тільки капуста, вирвана з коренем, зберігається краще.
Капусту потрібно деякий час потримати на відкритому повітрі, а на зберігання прибирають після того, як підв’януть листя нижнього ярусу.