Таку цікаву інформацію оприлюднили співробітники Інституту раку штату Пенсільванія. Вони проаналізували дані більш ніж 19 500 хворих.
Дослідження показали, що ризик можна зменшити на 45%, варто лише для цього з’їдати хоча б 18 грам грибів.
Аспірант епідеміології Джибріла М. Ба відмітив, гриби є основним харчовим джерелом ерготіонеїну, який є унікальним і потужним антиоксидантом і захисником клітин.
Варто звернути увагу й тим, хто сидить на дієтах, оскільки гриби багаті вітамінами і поживними речовинами. Недаремно ж їх називають «м’ясом» для вегетаріанців. Особливо після сушіння грибів, кількість білка в них зростає в 10 разів.
Проаналізувавши конкретні види раку, вчені відзначили сильний зв’язок з раком грудей, оскільки люди, які регулярно їли гриби, мали значно нижчий ризик отримати онкологію. Проте це могло бути пов’язано з тим, що більшість тестувань не включали інші різновиди раку.
У майбутньому це може допомогти у створенні спеціальних дієт проти раку й подальшому вивченні захисної дії.