U-News » Авто-мото » Топ-7 кращих автомобілів С-класу з пробігом за $8 тисяч в Україні
Всі новини

Топ-7 кращих автомобілів С-класу з пробігом за $8 тисяч в Україні

Автомобілі С-сегменту в багатьох сенсах є «золотою серединою» з-поміж усіх інших розмірних класів. Вони відповідають широкому спектру потреб, є в міру компактними, щоби їх було приємно і легко водити, але водночас мають вдосталь простору для сімей або як мінімум не страждають від програм по надмірному усіченню ваги та простору.

Експерти зібрали 7 найкращих варіантів хетчбеків та седанів С-класу, які можна купити сьогодні на ринку вживаних авто України за ціною близько 8 тисяч доларів США. Про наші аргументи та всі «за і проти» ви можете дізнатися далі в статті.

SEAT Leon

Хетчбек SEAT Leon вартує розглянути найпершим, коли мова іде про вживаний автомобіль С-класу за +/- 8 тисяч доларів. Ми рекомендуємо сфокусуватися на 2 поколінні моделі, а саме на Leon

2008-2012

років випуску. Це будуть рестайлінгові моделі, з усіма позитивними аспектами цього явища – ліквідовані різноманітні «дитячі болячки», в дизайн кузова та салону внесені певні освіжаючі штрихи, а іноді навіть силові установки отримують оновлені налаштування, що сприяє покращенню економічності та екологічності транспортного засобу. Коротше кажучи, після планового рестайлінгу більшість авто остаточно «відшліфовують» і «доводять до ладу».

Як відомо, марка SEAT завжди була немов у тіньовій опозиції до більш популярних Volkswagen чи Skoda. Це відображається на ліквідності іспанського бренду, але з боку покупця вживаної машини така ситуація грає лише на користь. Адже SEAT Leon можна придбати за нижчою вартістю, ніж поважніші Volkswagen і Skoda, а натомість отримати більш емоційний, молодіжний та яскравий автомобіль з практично аналогічною технічною начинкою.

Переваги:

  • дизайн, імідж, оригінальність;
  • надійність та якість продукції VAG;
  • адекватна ціна.

Недоліки:

  • доволі жорсткий на 16-дюймових дисках;
  • АКПП DSG не довговічна;
  • ущільнювач дверей не «по кругу».

Opel Astra

Остання по-справжньому «хітова» Astra випускалася з 2009 по 2015 рр і носила заводський індекс «J». Це були дуже добротні, якісно зроблені автомобілі, які носять славу «справжніх Опелів». Ми в mmr.net.ua в цьому випадку матимемо на увазі у першу чергу 5-дверний хетчбек Opel Astra, хоча найбільше їх до нас завезли з ЄС у кузові універсал. Найчастіше за вказаний бюджет зустрічаються дорестайлові машини з бензиновим двигуном 1.6 або «дизелем» об’ємом 1.7 л.

Бувають такою і 1.4-літрові турбодвигуни та дизельні мотори 2.0, а ще безліч інших. Взагалі, Opel Astra даного покоління мала безліч модифікацій, версій та комплектацій, для неї був доступний широкий список опцій та виконань. Це не є найнадійніший вибір з можливих, але за належного обслуговування і догляду проблем цей хетчбек для вас не принесе. Головне вибирати простішу комплектацію (менше чому ламатися) і бажано після рестайлінгу (з 2012 року).

Переваги:

  • якість виконання;
  • відносно широкий вибір на «вторинці»;
  • надійність бензинового 1.6 л.

Недоліки:

  • висока споряджена маса;
  • проблемна АКПП;
  • глючна електроніка.

Citroen C4

Германській тяжкості Opel Astra можна протиставити романську елегантність Citroen C4 другої генерації, який стояв на конвеєрі в місті Мулюз, Франція в

2010-2020

рр. Агрегатами вибору для С4-го безперечно є дизельний двигун 1.6 (92-120 к.с.) і «механіка» на 5 або 6 передач. Такі автомобілі володіють надзвичайною паливною економічністю і непоганою надійністю, хоча (а водночас – тому) і пробіги на вторинному ринку України цієї моделі Citroen зазвичай велетенські.

Ще однією беззаперечною чеснотою С4-го є його комфортабельність і відмінна плавність ходу. Так, на азартну їзду цей хетчбек не налаштовує взагалі, зате як затишно і релаксуюче він долає кілометри! На превеликий жаль, за вказаний бюджет ми можемо розраховувати тільки на екземпляри перших років випуску, а такі вкрай не бажано купувати з АКПП – там це буде або ламучий і смиканий робот, або архаїчний і також не надійний 4-ступеневий гідротрансформатор. Лише МКПП врятує вас від страждань в подальшій експлуатації вживаного Citroen C4.

Переваги:

  • класна плавність ходу;
  • приємний і затишний салон;
  • суперова економічність «дизеля».

Недоліки:

  • рестайлінгова модель не вписується у кошторис;
  • динаміка базових версій слабка.

Renault Fluence

Седан Fluence є 4-дверною варіацією Renault Megan 3 покоління. Ця модель (2010 – 2017 рр) отримала більш консервативний та стриманий дизайн екстер’єру, як і пасує такому типу кузова, а також відмінні від 3- та 5-дверок комплектації, якщо порівнювати з Megane для ринку ЄС. Ми в mmr.net.ua вважаємо за найкраще вибрати Renault Fluence з бензиновим 1.6-літровим атмосферним мотором (110 к.с.) та 5-ступеневою механічною коробкою передач. Це дуже надійний і перевірений двигун, який за належного обслуговування здатен спокійно проїхати пів мільйона кілометрів. Середня витрата палива для нього, до речі, становить 6.7 л/100 км.

Підвіска французького седана також вважається дуже витривалою, особливо якщо мова про задню балку. А ще шасі Renault забезпечує відмінну плавність ходу, не створюючи дисонанс для пасажирів в салоні, які, найімовірніше, сповна оцінять значний запас простору на обох рядах сидінь. Практичності Fluence також не займати: 16 см дорожнього просвіту та 530 літрів багажника – це ті важливі фактори, які роблять з цієї моделі прекрасний вибір на роль надійного та комфортного сімейного автомобіля.

Переваги:

  • надійність та практичність;
  • вартість обслуговування терпима;
  • безпека і комфорт на висоті.

Недоліки:

  • динаміка бензинового 1.6 помірна;
  • АКПП не рекомендуються;

MG 350

Якби MG 350 не був таким маловідомим та рідкісним, яким він є в Україні, то дана модель змогла би посісти вище місце в рейтингу. А так – їх дуже небагато і з того мінімального асортименту вибрати щось пристойне – вкрай складно. Ми рекомендуємо 4-двернний MG після фейсліфтингу, тобто

2012-2015

років випуску. Це насправді дуже міцна і добротна машина, яка була розроблена з урахуванням складних умов експлуатації. Навіть на найбільш «замордованих» екземплярах 350-х стан салону або елементів екстер’єру є напрочуд збереженим.

MG 350 збудований на платформі SAIC-GM і комплектувався лише одним бензиновим двигуном: 1.5 (106 к.с.). Трансмісія могла бути 5-ступенева «механіка» або старий, але надійний 4-швидкісний «автомат» японської фірми Aisin. Останній погіршував динамічні якості моделі, а також показники паливної економічності, але з боку надійності клопотів не завдавав. І взагалі, просторий як на С-клас інтер’єр MG 350, добросовісна зборка і консервативна, але надійна конструкція шасі та силової установки роблять цей седан чудовим вибором для сім’ї.

Переваги:

  • добротність та надійність;
  • дешевизна експлуатації та обслуговування;
  • збалансованість шасі та двигуна / КПП.

Недоліки:

  • вкрай малий вибір на ринку;
  • спинка заднього дивану складається лише цілком;
  • відносно слабка динаміка.

MG 6

Хоча за класом MG 6 тотожний до 350, філософія даної моделі відрізняється. Це дорожча річ, яка була покликана задовольнити примхи тих клієнтів, для яких MG 350 видавався надто простим. Так, у спорядженому стані MG 6 важить на 300 кг більше і на це є чимало причин. До прикладу старіша, але просунутіша платформа з тих часів, коли марка MG входила в концерн BMW: шасі передбачає повністю незалежну підвіску по колу, дискові гальма усіх коліс, а головне – ідеальне розваження 50:50.

MG 6 випускався з 2010 до 2017 року, але в наших широтах перебувають лише дорестайлінгові моделі 2011-2013 років випуску. Більшість з наявних «шісток» – це 5-дверні ліфтбеки з бензиновим двигуном 1.8 турбо (160 к.с.), але бувають і 4-дверні седани, просто їх ще менше. Атмосферний 1.8 (133 к.с.) в Україні знайти практично нереально, хоча саме він, попри свою гіршу динаміку, міг би продемонструвати кращу надійність. Щодо трансмісії, то всі MG 6 – передньопривідні, з МКПП або АКПП (гідротрансформатор Aisin) на 5 передач обоє.

Переваги:

  • чудовий дизайн;
  • класна керованість;
  • хороші ергономіка, якість виконання, рівень оснащення.

Недоліки:

  • елементи шасі дороговартісні;
  • не дуже економічний;
  • дуже обмежений вибір «б/у».

Volkswagen Jetta

Культова модель, Volkswagen Jetta, типово для німецької марки високо цінується на вторинному ринку, тож за вказаний бюджет ми в mmr.net.ua можемо запропонувати до розгляду хіба що старе, п’яте покоління, яке випускалося протягом 2004-2010 рр. Зокрема через цей фактор ми розмістили німецький седан на останньому місці. Сучасну, 6-ту Джетту, за подібні гроші можна знайти у вигляді «битка» з Північної Америки – це не наш вибір. Хоча бувають винятки і можна взяти Jetta Mk6 «європейку» в базовій версії перших років випуску з мотором 1.2 л.

В Україні доволі немало Jetta 5 генерації з дизельним двигуном 1.9 (105 к.с.) та 5-ступеневою МКПП. Також вистачає екземплярів 4-дверного седана з канонічним бензиновим двигуном 1.6 (102 к.с.). Він також зазвичай спряжений з «механікою» на 5 передач. Цікаво, що у випадку АКПП саме для версії з тяжким паливом випала роль бути з’єднаною з рідним роботом DSG, тоді як бензиновий мотор у випадку двопедальної модифікації Jetta працював в парі з гідротрансформатором Aisin японського виробництва. Середні витрати палива для 1.6 бензин становлять 7.4 л/100 км, тоді як для 1.9-літрового дизеля – 5.2 л/100 км – показники для виконань з МКПП.

Переваги:

  • якість та надійність;
  • практичність та ліквідність;
  • їздові характеристики.

Недоліки:

  • старувата у порівнянні;
  • АКПП DSG проблемна;
  • висока вартість обслуговування.
Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
37 329
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
25 375
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
19 898
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
18 612
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
16 243
Дівчина знайшла кумедний спосіб повідомити стать майбутньої дитини
16 063
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
15 400
Названо небезпечну ознаку високого тиску, яку багато ігнорують
14 930
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 752
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
13 965
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
13 521
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 485
Чоловік прожив 26 років зі шматком конструктора в носі: тепер у нього унікальний нюх
6 958
Паркінг із суперкарами: у Києві на стоянці супермаркету помітили ексклюзивні авто
0
Фахівці назвали три групи продуктів, які допомагають впоратися із застудою
0
Де наразі сестри Завальські з гурту "Алібі"
0
Рай для водія: в якій країні найкращі дороги
0
Що потрібно знати при реєстрації авто, ввезених як гуманітарна допомога
0
Ви обмежена, – дружина Віктора Павліка різко відповіла на грубий коментар про сина
0
Суха гниль на автомобільних шинах: як водієві впоратися з цією прихованою загрозою
0
Нетравлення шлунка може бути симптомом смертельної хвороби
0
Де зараз Євген Літвінкович - зірка проектів "Х-фактор" і "Україна має талант"
0
Соліст "АВВА" одружився у 79 років і вперше показав свою кохану на фото з весілля
0
Ірена Карпа розповіла про своїх доньок-підлітків та як вони у Франції популяризують українське
0
Водіям в Україні повідомили про ще один незаконний штраф поліції
0
Що можна вирощувати до початку зими
0
Найпростіший та безпроблемний спосіб маринування перцю на зиму

За цим рецептом так просто приготувати мариновані перці, що ...

Анна Кошмал феєрично оголосила про вагітність: животик вже видно

Акторка Анна Кошмал поділилася з фанами радісною новиною. ...

Ніхто не осліпне. Експерти розвінчують шість міфів про мастурбацію

Світ стрімко змінюється, але мастурбація для багатьох ...