У звіті Consumer Center Bavaria фахівці відзначають, що на шкірці бананів можуть осідати небажані і потенційно токсичні речовини. Так, хімікати можуть потрапляти на плоди, коли виробники застосовують їх для збереження врожаю.
«Щоб захистити банани від шкідників, вони майже завжди обприскуються пестицидами. В ході досліджень залишки цих пестицидів неодноразово виявлялися на банановій шкірці», – говорить один з укладачів звіту, експерт з харчування Сабіна Хюльсманн.
Однак на шкірці плодів можна виявити не тільки пестициди. За словами експерта, вже після збору врожаю банани обробляють хімічними засобами, що запобігають передчасному розкладанню фруктів при транспортуванні (зокрема, фунгіцидами).
“Не тільки щодо бананів, а й інших фруктів теж дотримуйтесь правила обов’язково мити руки після їх очищення, щоб уникнути попадання хімікатів на шкіру. Не давайте дітям фрукти з шкіркою, тільки очищені”, – порадила Хюльсманн.
Фахівець додала, що можна не боятися потрапляння небажаних речовин в м’якоть плодів. Під шкіркою зовсім мало або зовсім немає пестицидів, констатувала експерт.