При цьому улюблений смак збережеться, а от шкода здоровʼю та фігурі буде набагато меншою. Ці правила стосуються й корисно приготовленої картоплі.
Макарони — це необовʼязково зайві кілограми та сантиметри. Італійці виробили правила, щоб їсти їх і не товстіти. Авторитетний дієтолог Майкл Мослі нагадує, що наші улюблені макарони підвищують рівень цукру та холестерину в крові, передає Шуба.
На щастя, одне просте правило зведе цей ризик нанівець.
Науково доведено: люди з раціоном, у якому є стійкий крохмаль, мали значно менші ризики розвитку поганого холестерину. Стійкий крохмаль можна знайти у багатьох видах бобових, таких як квасоля, а також у сочевиці та цільнозернових продуктах. І якщо ви хочете збільшити його вміст у пасті чи картоплі, це просто зробити.
Цей метод дозволяє перетворити безліч вуглеводів на стійкий крохмаль — просто відваріть, охолодіть і знову підігрійте продукт. Крохмаль рекристалізовується при охолодженні, й тому при нагріванні більша частина його збережеться. При цьому поживна цінність не постраждає.