Щоб позбавити себе миття сковороди, на якій смажилася їжа, можна скористатися нехитрим лайфхаком.
Кулінари знають, що смаження - це один з найбрудніших процесів приготування їжі, після якого відмити кухню не так вже й просто. Добре, якщо є можливість запекти страву, але якщо справа вимагає використання сковороди, готуйте миючі засоби та ганчірки, радить ЗнайUA.
Щоб позбавити себе миття сковороди, на якій смажилася їжа, можна скористатися нехитрим лайфхаком. Він також захистить поверхні довкола, на які зазвичай потрапляє жир.
Весь секрет у використанні пергаменту. Його зазвичай купують для випічки, але й для смаження риби, м'яса та яєць він теж знадобиться.
Що потрібно робити: викладіть на суху сковороду якісний пергамент, а вже після продукти, які хочете приготувати. Якщо м'ясо чи риба попередньо були у маринаді, простежте, щоб у пергамент не потрапило багато вологи. У такому разі він швидко розмокне.
Все, починайте приготування їжі. Найкраще смажити на маленькому чи середньому вогні, щоб пергамент не пригорав. Також є другий спосіб, який передбачає, що продукти потрібно повністю загортати у пергамент, і перевертати на різні боки.
Завдяки простому пергаменту і кухня, і сковорода залишаться чистими та без жиру.