U-News » Політика » РФ знову заявила про готовність до переговорів з Україною: які мотиви (ВІДЕО)
Всі новини

РФ знову заявила про готовність до переговорів з Україною: які мотиви (ВІДЕО)

Вдруге за два тижні Росія заявила про готовність до переговорів з Україною. Про це сказав один із помічників президента Володимира Путіна Юрій Ушаков. Але в Києві не мають наміру вести переговори з країною-агресором. 

Так заявили в Офісі президента України (ОПУ). Там зазначили, що не розуміють, чим керуються представники демократичних країн, коли пропонують Україні піти на поступки росіянам, інформує FREEДОМ.

Росія вдруге за два тижні заявила про готовність до переговорів з Україною. Останнім таку заяву зробив помічник президента Росії Юрій Ушаков. 

“Росія готова до переговорів з Україною, але від української сторони в останні місяці не було навіть натяків на нові контакти з РФ”, — сказав Ушаков.

Також, наприкінці жовтня глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про готовність до переговорів з Україною і співіснування із Заходом за створення необхідних умов.

“Аналогічно ми бачили у 2014 році, коли після окупації відчутної частини Донбасу РФ починала переходити до переговорних моментів. Просто тому, що розуміли, що їм потрібен час для того, щоб зібрати певні економічні та військові потуги для наступного етапу війни. Тут точно так само РФ розуміє, що її військові сили вичерпуються, і щоб вести подальший наступ, вона намагається нав’язати переговорний механізм для виграшу часу. Цей час, як правило, використовується для наступного наступального етапу, тому — це закономірна поведінка з російського боку”, — пояснює голова Центру політичних студій “Доктрина” Ярослав Божко.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак запевнив, що президент Володимир Зеленський не піде на жодні переговори щодо укладення миру з Росією.

“Позиція незмінна: жодні умови щодо наших територій, нашої незалежності, нашого суверенітету неприйнятні… Наші партнери завжди кажуть: коли, як, про що говорити — це абсолютно тільки рішення України, українського народу, українського керівництва”, — зазначив Єрмак.

За його словами, тему переговорів в інформаційний простір систематично “підкидають” самі росіяни. Політологи кажуть, що це не випадково — Росія використовує спеціальну стратегію.   

“В американській політичній науці є така цікава річ як “стратегія салямі”, коли РФ, особливо Радянський Союз, у своїй політичній тактиці застосовували таку зміну поведінки: спочатку наступальна тактика, захоплення якихось територій, а потім різкий відкат до показово готової до переговорів позиції, просто щоб зафіксувати до цього захоплене. Вийти із Заходом на якийсь статус-кво, який вестиме до обмеження тиску на РФ, часткового зняття санкцій для підготовки вже до наступного агресивного етапу”, — каже Божко.

В Офісі президента України також заявили, що не розуміють, чим керуються представники демократичних країн, коли пропонують Україні піти на поступки росіянам. Про це заявив радник глави ОПУ Михайло Подоляк.

“Коли хтось, хто комфортно сидить за тисячі кілометрів від війни і розмірковує про чужі долі, пропонує Україні погодитися на “переговори/капітуляцію” після 600+ днів кривавого геноциду, він насправді пропонує дозволити Росії продовжити скоювати злочини, вирізати цивільне населення, вбивати глобальні правила”, — наголосив Подоляк. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив раніше, що будь-які переговори з Росією були безрезультатними. За його словами, з часу анексії Криму Росією 2014 року провели близько 200 раундів переговорів із РФ, а також було досягнуто 20 угод про припинення вогню, які порушила саме Росія. 

Нагадаємо, що восени 2022 року у відповідь на анексію територій у чотирьох областях України президент Володимир Зеленський підписав указ про заборону на переговори з Росією доти, доки на чолі держави стоїть диктатор Путін.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 074
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 968
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 664
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 089
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 371
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 804
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 897
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 531
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 853
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 726
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 390
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 361
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 997
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
XML error in File: https://panno4ka.net/rss.xml

XML error: at line 0