Цибулиння не варто викидати у смітник, адже йому можна знайти корисне застосування і на кухні, і на городі. Збирайте до весни, зайвим не буде.
Багато хто цибулиння використовує як натуральний барвник для яєць на Пасху. Проте не тільки для цього можна брати цей харчовий барвник. Лушпиння також додають у суп, аби він мав гарний колір. Можна класти до бульйону просто неочищену цибулину.
Настій із лушпиння цибулі допомагає в боротьбі зі шкідниками, а також може стати відмінним засобом для поливу рослин. Пару жмень цибулиння просто заливають літром води. Воно настоюється протягом доби. Після цього проціджують настій через марлю. Отриману рідину беруть для боротьби з кліщем та зі шкідливими бактеріями.
Крім того, господарі таким настоєм поливають помідори та моркву, а також огірки, коли в них починає жовтіти листя.