Дотримуючись певних правил в харчуванні, можна полегшити біль в кістках і суглобах і уповільнити запальний процес.
Загострення болю в кістках і суглобах взимку – явище не рідкісне. Це зумовлено як загальним зниженням фізичної активності, так і нестачею вітаміну D, в цілому погано позначається на стані опорно-рухової системи. Деякі коригування харчування можуть допомогти полегшити життя тим, хто починає страждати взимку від хворобливих проявів.
Обмежити споживання арахідонової кислоти. Арахідонова кислота – це жирна кислота, яка провокує збільшення в організмі запальних факторів, так званих ейкозаноїдів. Чим менше арахідонової кислоти міститься в їжі, тим менше факторів запалення. Людям, що страждають від болю в суглобах, слід вживати якомога менше цієї жирної кислоти. Такі продукти, як сало, печінка, яєчні жовтки особливо багаті арахідоновою кислотою.
Сир і молоко – строго в міру. Молоко також містить арахідонову кислоту, але його нежирні варіанти містять її набагато менше, ніж цільне молоко.
Уникати кислотних форм. Людям, схильним до суглобових болів, слід уникати, наскільки це можливо, вживання кислотно-метаболізованих продуктів. До них відносяться цукор, біле борошно, кава і чорний чай, а також алкоголь, а також м’ясо, яйця і сир.