U-News » Відео » Проєкт “Кандидат”: як Путіну 20 років вдається грати на злиднях росіян
Всі новини

Проєкт “Кандидат”: як Путіну 20 років вдається грати на злиднях росіян

Вибори в Росії давно перестали виконувати свою головну функцію – обрання законного президента. Останні 20 років це — фікція, щоб підтримувати фасад путінської легітимності. Саме фасад, за яким — злочинна узурпація влади, репресії проти неугодних, ліквідація реальних конкурентів і брехня.

Як Володимир Путін роками обманював росіян, що і коли обіцяв, у чому клявся. І як порушував свої ж слова — у черговому випуску проекту “Кандидат” телеканалу Freeдом.

Зубожіння співгромадян як козир у політичній боротьбі
Російське прислів’я говорить про те, що бідність — це не порок. І цей вислів народної мудрості дуже припав до душі людині, яка обіймає посаду президента Російської Федерації вже понад 20 років.

Навіть жителі Росії бачать, що кремлівський диктатор перетворив зубожіння населення країни на свій козир. Хоча він, мало не з перших років при владі, обіцяв нібито боротися з бідністю.

“Бідність населення — це одна з наших великих гострих проблем”, — заявляв Володимир Путін.

Це при тому, що щорічно під час постановочних “прямих ліній”, пресконференцій, інтерв’ю або засідань із чиновниками Путін обіцяв викорінити російські злидні. Під час прямого ефіру господар Кремля показово вичитував чиновників за бездіяльність і вимагав виростити в Росії середній клас.

У цей час ціни на енергоресурси у світі зростали, бюджет Російської Федерації поповнювався стабільно. Здавалося б, саме час фінансувати соціальні програми, розвивати медицину, науку, освіту, будівництво доріг і підприємств. Але Путін вирішив іти іншим шляхом: будувати собі палаци і міст в окупований Крим. А своїм громадянам він заявив про економічні та фінансові проблеми.

“У нас знизилися реальні доходи громадян за останні кілька років, і що особливо тривожно — це те, що збільшилася кількість людей, які живуть за межею бідності, отримують доходи, нижчі від прожиткового мінімуму”, — дивувався “господар” Кремля.

Це один із численних випадків, коли Путін таки сказав правду. Це було у 2017 році. Більше кремлівський диктатор собі таких помилок не дозволяв.

Через 5 років після свого ж скулежа по бідних росіянах Путін вирішив, що його піддані мають бути багатшими, і призначив дві третини населення — середнім класом. За російськими мірками.

“У нас таких досить багато, впевнено понад 70%. Якщо ви думаєте, що середній клас — це так, як живуть у Франції, в Німеччині або в США, то це не відповідає дійсності. Середній клас у кожній країні різний”, — намагався пояснити він.

Трохи цифр, щоб зрозуміти технологію створення подібної “статистики”. Згідно з путінською логікою, ті, хто заробляє 17 тис. руб. (190 доларів), уже живуть у достатку. У реальності ж до середнього класу зараховують тільки тих, чий дохід хоча б на чверть вищий за медіанну зарплату в регіоні. У 2020 році вона становила 35 тис. руб.

Тобто, щоб вважатися середнім класом, росіянин мав отримувати понад 43 тис. руб. А в санкційному 2022 році — коли закрилися підприємства, сотні тисяч відправили на фронт в Україну, а інші сотні тисяч втекли від мобілізації — Путін постановив, що росіяни нарешті розбагатіли.

“Нагадаю, наше пріоритетне завдання — вихід на реальне зростання доходів, скорочення бідності та нерівності в нашій країні загалом. У результаті за підсумками третього кварталу [2022 року] рівень бідності знизився до 10,5%”, — говорив тоді “господар” Росії.

Тільки цю позитивну динаміку дало далеко не реальне збагачення росіян. Головним борцем із бідністю в Росії став Росстат, а головним методом боротьби зі злиднями — спосіб підрахунку.

Під кінець 2021 року російський уряд виписав нову формулу визначення бідності.

Тепер бідними вважаються ті, хто заробляє менше ніж 13,5 тис. руб. (148 дол.). У 2023 році 11% росіян заробляли менше ніж 12 тис. руб., ще 13,5% — до 18 тис. Разом приблизно чверть російських громадян — на межі або вже за межею бідності.

Але заради пари зайвих відсотків рейтингу Путін продовжить розповідати казки про незліченні багатства росіян. І про те, що всі проходять випробування бідністю. 

“У нас чимало сімей, де повне фінансове благополуччя. Переважна ж більшість громадян все-таки живуть від зарплати до зарплати. Але і багатих, і дуже багатих дуже багато. Вони зараз виймають своїх нащадків із “зони комфорту”, створюють їм штучні складнощі, щоб людина хоча б сама дерлася кудись. Якщо їй все з неба сиплеться, як манна небесна, вона нічим не дорожить, і як похідне – ні до чого не прагне”,—- розповідав Путін у грудні 2023 року на зустрічі з переможцями та наставниками всеросійського чемпіонату з професійної майстерності “Професіонали”.

А напередодні своїх чергових виборів Путін і зовсім приголомшив весь світ фантастичними досягненнями. Виявляється, з бідністю в Росії вже практично покінчено.

“Ми тут досягли певних результатів. Взагалі слово “бідність” не дуже гарне. Проте, за підсумками 2023 року буде історичний мінімум. Потрібно зводити цю цифру до мінімуму, до нуля потрібно прагнути”, — заявив президент РФ.

Поки ж “до нуля” зводиться тільки російська економіка і реальні заробітки росіян.

Путін жадає зберегти за собою головне крісло в Кремлі вже не просто за звичкою або з бажання влади. Російському диктатору потрібен цей президентський термін – щоб уникнути Гааги за свої злочини проти України, світу і росіян.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 324
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
15 696
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
14 758
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 957
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
13 592
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 523
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 989
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 717
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 992
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 563
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 134
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
7 547
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 106
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...