Ножі та ножиці потрібно регулярно точити, інакше користуватися ними стане не дуже комфортно.
Кожна господиня знає, що в середньому ножиці служать понад 7 років. При цьому приблизно раз на 2-3 місяці потрібно відправляти інструменти на заточування. Ось тільки якщо для ножів є купа спеціальних пристроїв для заточування, то з ножицями все туманно. Тому їх доводиться здавати майстру, а це досить дороге задоволення, розказує hyser.
Якщо ви вже втомилися бігати майстернями і більше не бажаєте витрачати сімейний бюджет на заточення ножиць, тоді запропонований варіант вам знадобиться.
Отже, щоб ножиці стали гострішими за бритву, потрібна швейна голка і 30 секунд вільного часу.
важливо!
- У домашніх умовах можна поправити ріжучу кромку тільки якщо леза не викривлено і на них немає сколів.
Як правильно підготувати ножиці до заточування
Огляньте леза, якщо на них є липкі сліди, пил, забруднення – видаліть їх ватним диском, змоченим спиртовим антисептиком, розчинником або рідиною для зняття лаку. Водою промивати не можна. Перевірте гвинт – іноді він ослаблений, і треба його трохи підтягнути.
Інструкція із заточування
Візьміть ножиці в одну руку: вони мають бути закритими. В іншій руці затисніть голку і проведіть нею вздовж зімкнутих лез. Так, наче ви хочете їх розімкнути. Повторіть цю дію 8-10 разів і насолоджуйтесь чудовим результатом.
важливо!
- Не робіть різких рухів, щоб не погнути та не деформувати леза.
Ви будете приємно здивовані: ножиці стануть такими гострими, що ними легко можна буде подрібнити навіть найщільніший картон.