U-News » Авто-мото » Чому трійка незабаром стане магічним числом для Nissan
Всі новини

Чому трійка незабаром стане магічним числом для Nissan

Всі моделі, які у найближчому майбутньому вироблятиме завод Nissan у Великобританії, будуть на 100% електричними. Це свідчить про просування реалізації концепції Nissan з нульовим рівнем шкідливих викидів. Але до чого ж тут магічна трійка?

Центр EV36Zero в Сандерленді, який є планом майбутнього виробництва Nissan, включатиме три електромобілі, три гігафабрики та до 3 млрд фунтів стерлінгів інвестицій, що стане чудовою новиною для 7000 працівників Nissan у Великобританії та для 30 000 додаткових працівників у британському ланцюжку постачання.

Окрім майбутніх повністю електричних версій кросоверів Nissan Qashqai та Juke, цей трансформаційний проєкт передбачає також третю модель, яка буде вироблятися у Великій Британії. Йдеться про Nissan Leaf наступного покоління – автомобіль, який започаткував електрифікацію автомобільної індустрії.

Процес виробництва автомобілів та акумуляторів буде забезпечуватися завдяки системі EV36Zero Microgrid, яка об’єднає вітрові та сонячні електростанції Nissan і зможе надавати 100% електроенергії з відновлюваних джерел як для компанії та її сусідніх постачальників.

Президент і генеральний директор Nissan Макото Учіда сказав про прагнення компанії так: «Основою наших планів щодо досягнення вуглецевої нейтральності є створення дивовижних транспортних засобів. Завдяки електричним версіям наших базових європейських моделей, що незабаром з’являться, ми наближаємося до нової ери як для компанії Nissan, так і для всієї галузі та наших клієнтів. В рамках проєкту EV36Zero наш завод у Сандерленді, який є найбільшим автомобільним заводом у Великобританії, займає центральне місце в нашій концепції майбутнього. Це означає, що саме наша британська команда буде розробляти, конструювати та виробляти автомобілі, що наближають нас до цілком електричного майбуття Nissan в Європі».

Ця заява стала підтвердженням того, що всі нові автомобілі Nissan в Європі відтепер будуть повністю електричними, і до 2030 року компанія очікує стовідсоткову електрифікацію свого європейського модельного ряду легкових автомобілів.

Як зазначив прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак: «Інвестиції Nissan – це величезний вотум довіри до автомобільної промисловості Великої Британії, яка вже приносить 71 мільярд фунтів стерлінгів на рік в нашу економіку. Це підприємство, без сумніву, забезпечить Сандерленду у майбутньому статус британської Кремнієвої долини в галузі інновацій та виробництва електромобілів.

Що відомо про три нові моделі

До складу інвестицій Nissan входить до 1,12 млрд фунтів стерлінгів на розвиток діяльності у Великобританії та розширення ланцюжка постачання для проведення досліджень та виробництва нових моделей, включно з вдосконаленням виробничих потужностей та технологічних процесів, підвищення кваліфікації та оснащення для постачальників.

Nissan Qashqai – оригінальний кросовер, який став найбільш продаваним автомобілем у Великобританії у 2022 році та є кожним п’ятим автомобілем, виробленим у країні.

Nissan Juke – компактний кросовер, що встановлює нові правила, і проданий у кількості понад мільйон одиниць.

Nissan Leaf – перший у світі електричний транспортний засіб для масового ринку, понад чверть мільйона яких було побудовано в Сандерленді.

На створення трьох майбутніх моделей надихають три повністю електричні концептуальні моделі, дві з яких нещодавно були представлені на Japan Mobility Show:

Концепт Nissan Hyper Urban – це кросовер, що характеризується витонченою та сучасною естетикою.

Концепт Nissan Hyper Punk Concept – повністю електричний компактний кросовер, зовнішня естетика якого визначається багатогранними та полігональними поверхнями.

Концепт Nissan Chill-Out, представлений ще у 2021 році й вже підтверджений як ідея для створення в Сандерленді майбутнього електромобіля.

Подальша інформація про три моделі, що включає назви, технічні характеристики та дати запуску, буде оприлюднена пізніше.

Що таке EV36Zero

Nissan та його партнери вже інвестували 1 млрд фунтів стерлінгів у створення проєкту EV36Zero, що передбачає трансформацію виробничих потужностей у Сандерленді та створення першої у світі екосистеми для виробництва електромобілів.

До виробництва автомобілів та акумуляторів долучається ініційований міською радою Сандерленда проєкт Microgrid, який забезпечить компанію Nissan та її сусідніх постачальників на 100% відновлюваною електроенергією, завдяки використанню наявних вітрових та сонячних електростанцій Nissan, зокрема, нової сонячної електростанції потужністю 20 МВт.

Інвестиції в додаткові дві моделі, разом з новою гігафабрикою та подальшим фінансуванням інфраструктурних проєктів, складуть до 2 мільярдів фунтів стерлінгів. Це також свідчить про те, що завдяки планам Nissan щодо майбутніх електричних версій Qashqai, Juke та заміни Leaf, у виробництво у Великобританії буде вкладено до 3 млрд фунтів стерлінгів інвестицій.

Крім цього, уряд Великобританії виділив 15 млн фунтів стерлінгів на спільний проєкт під керівництвом Nissan загальною вартістю 30 млн фунтів стерлінгів. Це посилить технічну спроможність та науково-дослідний потенціал Технічного центру Nissan (NTCE) у Кренфілді, графство Бедфордшир, що своєю чергою збільшить можливості для залучення додаткових британських інвестицій у дослідження та розробки майбутніх моделей транспортних засобів.

Вже підтверджено створення нової інвестиційної зони на північному сході Англії. Вона орієнтуватиметься на передове виробництво та «зелену» промисловість, спираючись на «Дугу інновацій», що простягається від Нортумберленду до Сандерленда та Дарема, з можливостями уздовж Тайнського коридору та перевагами, що відчутні в усьому регіоні.

Канцлер скарбниці Великобританії Джеремі Хант зазначив: «Компанія Nissan має славну історію виробництва автомобілів у Сандерленді, і її постійна відданість Великобританії свідчить про те, що наша підтримка бізнесу дає результати, допомагаючи створювати тисячі робочих місць і закріплюючи за Великобританією позицію 8-го за величиною виробника у світі».

EV36Zero є ключовим елементом Nissan Ambition 2030, довгострокової стратегії компанії, яка має на меті перетворитися на дійсно сталу компанію, щоб сприяти створенню чистішого, безпечнішого та більш інклюзивного світу. Протягом цього періоду Nissan буде випускати електрифіковані автомобілі й створювати технічні інновації, розширюючи свою діяльність в усьому світі. Ця стратегія відповідає цілям Nissan щодо досягнення вуглецевої нейтральності в рамках життєвого циклу продукції компанії до 2050 фінансового року.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
37 238
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
25 291
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
19 769
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
18 551
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
16 140
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
15 289
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 705
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
13 884
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
13 381
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 454
Чоловік прожив 26 років зі шматком конструктора в носі: тепер у нього унікальний нюх
6 936
Як швидко відчистити шви між плиткою від плісняви та бруду
6 667
Вчені назвали п’ять напоїв, які можуть призвести до серцевого нападу
6 290
Соліст "АВВА" одружився у 79 років і вперше показав свою кохану на фото з весілля
0
Ірена Карпа розповіла про своїх доньок-підлітків та як вони у Франції популяризують українське
0
Водіям в Україні повідомили про ще один незаконний штраф поліції
0
Що можна вирощувати до початку зими
0
Для українських фермерів розширили можливості точного землеробства
0
Як правильно збирати і зберігати гарбузове насіння, щоб воно не втратило своєї користі
0
У машині немає аптечки: до яких штрафів готуватися водіям
0
Арешт рахунків і конфіскація: які наслідки несплати штрафів за порушення ПДР
0
Зеленський розповів про "міст" до закінчення війни
0
Оксана Білозір у центрі подій на Курщині: що привело артистку до рф
0
Ракети з КНДР та боєприпаси до "Смерч": що зберігалось на ураженому складі РФ під Тихорецьком
0
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
0
Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка
0
Найпростіший та безпроблемний спосіб маринування перцю на зиму

За цим рецептом так просто приготувати мариновані перці, що ...

Анна Кошмал феєрично оголосила про вагітність: животик вже видно

Акторка Анна Кошмал поділилася з фанами радісною новиною. ...

Ніхто не осліпне. Експерти розвінчують шість міфів про мастурбацію

Світ стрімко змінюється, але мастурбація для багатьох ...