Вчені розповіли, чи справді кип'ятити воду повторно небезпечно для здоров'я. Висновки можуть здивувати багатьох, адже вдалося розвіяти популярні міфи щодо цього способу очищення води.
Під час процесу кип'ятіння шкідливі домішки з парою нікуди не зникають, а залишаються у рідині. За словами експертів, велику загрозу здоров'ю несе вода з-під крана, для її очищення слід використовувати миш'як, нітрати, фториди та інші подібні сполуки.
Нове дослідження вчених показало разючі результати. Виявилося, що у воді з-під крана небезпечних речовин мало. Отруєння, наприклад, миш'яком можливе лише в тому випадку, якщо в організм надходить 0,6 мг на 1 кілограм маси тіла на день.
Візьмемо середньостатистичну масу людини, саме 75 кг. Тоді кип'ятити доведеться достатньо води, а випити її ще більше, щоб отруїтися.
Наприкінці вчені зазначили, що при кип'ятінні концентрація зростає, але загрози для здоров'я будуть малими через малу концентрацію шкідливих домішок. У той же час дослідники заявили, що дистильовану воду можна кип'ятити повторно без страху.