Багато українців не довіряє якості молочних продуктів у супермаркетів та завжди купує їх на ринку. Однак купуючи молоко, сметану чи сир з рук ми не знаємо про те, скільки в них міститься шкідливих мікроорганізмів, які можуть вдарити по нашому здоров'ю.
Відомий у соціальних мережах хімік Гліб Репіч з'ясував, наскільки безпечно купувати молочку на ринку.
Про це він розповів на своїй сторінці в TikTok.
Він придбав на ринку у трьох різних продавців 3 пляшки молока та сметану.
Щоб зрозуміти, чи є шкідливі міркоорганізми в продуктах, Гліб відібрав зразки, наніс їх на чашки Петрі та поставив на добу в термостат.
У одному зі зразків взагалі не виявилося мікробів, хіміка надурили продваши його вже прокип'ячене молоко.
Наступний зразок показав допустиму кількість колоній, а ось у третій пляшці молока був просто розсадник бактерій.
Хімік припускає, що це або не свіже молоко, або корова живе буквально у хліву, в якому не прибирають роками.
Але найбільше шокують результати зразків сметани - вся чашки Петрі була вкрита колоніями шкідливих мікроорганізмів. Репіч додав, що навіть фекаліїї не показували такого результату.
Всі зразки хімік відвіз до лабороторії, щоб зрозуміти, чи можуть бактерії виявлені у молочці отруїти людину.
Дослідження з'ясували, що у всіх зразках, окрім кип'яченого молока є фекальні бактерії, які викликають у людини розлади травлення.
Репіч закликав українців завжди термічно обробляти молочні продукти, які ви купуєте на ринку, повідомляє Знай.
@glebrepich Скільки мікробів в молочних продуктах з ринку? Дякую @Лабораторія BIOLIGHTS ♬ Melody Party - Anriani ayuningtyas