U-News » Авто-мото » Найкращі шестициліндрові авто: актуальний рейтинг
Всі новини

Найкращі шестициліндрові авто: актуальний рейтинг

Шестициліндровий двигун внутрішнього згорання став свого роду золотим стандартом для міських (і не тільки) авто. Він передбачає декілька варіантів розташування циліндрів, досить компактний і при цьому потужний.

За всю історію автопрому на базі шестициліндрових двигунів було побудовано чимало популярних моделей машин. Видання TopGear зібрало найкращі з них у рейтинг, пише Обоз.юа.

Nissan Skyline GT-R R34

Модель описують як таку, яка має яскравий характер і індивідуальність, змішані з м'яким, але обнадійливим гудінням двигуна. Двигун RB26, встановлений на Nissan Skyline GT-R R34, є 24-клапанним агрегатом з парою турбонагнітачів T25, в результаті чого від видає 276 к. с.

Jaguar XJ220

Jaguar обіцяв світові безкомпромісний V12 з XJ220, аж поки не пішов на компроміс у вигляді двигуна V6. Але сміятись з цього швидко перестали, адже переосмислений двигун ралійного автомобіля Metro Group B — тепер зі збільшеним робочим об’ємом 3,5 л — встановив рекорд швидкості автомобіля на той час — 340 км/год.

BMW E46 M3 CSL

Модель критикували за не надто вдалу коробку передач легкої конструкції, але цей недолік легко вибачити за чудову рядну шістку S54. Попрацювавши з розподільними валами та клапанами, BMW вдалося довести потужність M3 CSL до 355 кінських сил і забезпечити розгін до 100 км/год менш як за 5 секунд.

Toyota Supra A80

Попри поважний вік у три десятки років, Toyota Supra четвертого покоління продовжує домінувати на світових трасах. Завдяки своїй надзвичайно надійній конструкції 3,0-літровий 2JZ здатний справлятися з величезним тиском наддуву. Ось чому власники можуть так легко витягнути з них аж 2000 к.с. з мінімальними зусиллями.

Jeep Cherokee (XJ)

Можливо це авто і не назвеш стильним, проте його двигун – це справжній витвір мистецтва. Кінець 1990-х був, можливо, піком для 4,0-літрового рядного шестициліндрового двигуна AMC. На той момент у Cherokee встановлювали не найпотужнішу версію, але з його надійністю мало що можна було порівняти.

Lancia Stratos

Розкішний кузов віком у пів століття приховує всередині безнаддувний V6, взятий із Ferrari. Йому дали приблизно 280 к. с. потужності та поставили завдання підкорити світ автоспорту. І це вдалося. Модель виграла три титули World Rally Constructors і заробила ще масу інших спортивних нагород.

Honda NSX NA1

Honda NSX першого покоління має різні робочі об’єми двигунів і варіанти трансмісії, але в серці лінійки все одно високообертовий шестициліндровий двигун. Це був перший серійний автомобіль з кованими поршнями та титановими стрижнями – речами, які тоді зазвичай асоціювали виключно з гоночними автомобілями. Все це давало неймовірну надійність у щоденному використанні.

Ford Falcon XR6 Sprint

Цю рядну шістьку було випущено в 2002 році. Вона була розроблена Ford Australia та Tickford і фактично використовувала ту саму нижню частину, що й попередній 4,0-літровий шестициліндровий двигун Falcon, який вперше з’явився в 1988 році. У заводській комплектації модель досягла свого піку з турбованим Falcon XR6 Sprint 2016 року та його 496 к.с.

Mercedes-AMG One

Рішення Mercedes перемістити двигун, який виграв Чемпіонат світу у Формулі-1, у серійний автомобіль було амбітним, якщо не сказати більше. Процес не був легким, проте його результатом став AMG One, який побив рекорд для серійних автомобілів, здолавши коло Нюрбургринга з часом 6 хвилин 35 секунд.

Alfa Romeo 147 GTA

3,2-літровий "Busso" V6 в Alfa Romeo 147 GTA може видавати лише скромні 247 к.с. на передні колеса, але звукового супроводу на шляху до червоної лінії 6200 об/хв достатньо, щоб виправдати потрапляння у цей рейтинг. Двигун працює в поєднанні з шестиступінчастою механічною коробкою передач і є частиною конструкції, який схиляє терези до вражаючих 1250 кг. Коротше кажучи, це цілком реальна претензія на звання найкращого хетчбеку в історії.

Ferrari 296 GTB

Це авто цілком можливо назвати технічним шедевром і, цілком можливо, це найкращий суперкар, який сьогодні доступний для придбання. Ferrari 296 і його гібридний 3,0-літровий твін-турбо V6, можливо, не є "найчистішим" інженерним витвором тут, але його потужність у 820 к.с. ігнорувати неможливо.

Porsche 911 GT3 RS 4.0

Питання не в тому, чи повинен був Porsche 911 з двигуном Mezger опинитись в цьому рейтингу, а в тому, яка саме його модифікація мала потрапити до списку. 997 GT3 RS 4.0 був останньою ітерацією 997 і останнім випадком, коли справжній двигун Mezger використовувався в дорожньому 911. Високообертовий шестициліндровий двигун був безнаддувним і збільшеним до 4,0 літрів, а його потужність досягала 500 к.с.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 474
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
17 941
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
15 199
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 116
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
13 964
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 618
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
11 059
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 812
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
10 072
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 661
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 232
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
7 657
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 169
Зеленський розповів про "міст" до закінчення війни
0
Оксана Білозір у центрі подій на Курщині: що привело артистку до рф
0
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
0
4 речі, які не можна залишати на передньому або задньому сидінні автомобіля
0
Друзі Бреда Пітта розповіли, що спільного він має зі своєю новою нареченою
0
Демі Мур здійснила рідкісний вихід із трьома доньками від Брюса Вілліса
0
30 днів на все про все: як ТЦК обмежує водійські права «ухилянтів»
0
4 типи напоїв, яких слід уникати, можуть викликати «затвердіння» артерій
0
Країни НАТО посилюють оборону, захищаючись від гібридних атак Росії
0
Душа вечірок: названо знаки зодіаку, з якими ніколи не буде нудно
0
Зірка студії Квартал 95 спародіював Трампа та його заяви про замахи на життя
0
Російські окупанти утримують своїх штрафників у клітках та на деревах
0
Штраф у 340 гривень: маневр, якого водіям краще уникати
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...