Товстошкірі помідори ніхто не любить. Вони псують смак салатів, закусок, супів, тому доводиться обробляти плоди, щоб видалити шкірку.
При цьому не всі дачники усвідомлюють, що винні самі в тому, що виростили такий урожай. Розкажемо, у чому причина і як із цією бідою боротися.
Багато залежить від особливостей сорту, тому важливо детально вивчати інформацію, яку виробник розміщує на упаковці з насінням. В основному цей недолік виявляється у південних сортів. Шкірка в них не просто щільна, а ще й тверда.
Але іноді змінюються навіть тонкошкірі види, причому не на краще.
Причини
Насамперед, варто звернути увагу на температуру повітря та режим поливу.
- Саме посуха змушує плоди томатів боротися за живучість та збереження вологи.
- В результаті зовнішня оболонка плода грубіє і стає товщою.
- Якщо помідори ростуть у парнику, то дуже важливо провітрювати його у спекотні дні. Висока температура повітря призводить до тих самих наслідків.
У відкритому грунті справи не найкраще. Під прямим сонячним промінням вони горять і теж змушені боротися за продовження роду. Крім того, пряме спекотне сонце може спричинити опіки, тому потрібно передбачити конструкції для укриття рослин від спеки.
Якщо вже видався такий урожай, то найкраще використати товстошкірі плоди на консервування. При маринуванні шкірка не лусне, а ось у свіжих салатах вона заважатиме.