Серпень – час масового дозрівання кавунів. Агротехніки назвали виданню Господа.com.ua п’ять правил отримання їх гарного урожаю. Ось вони.
1. Обов’язково після кожного дощу проводять розпушування ґрунту.
2. Якщо стоїть вітряна погода, огудину присипають вологою землею. Це не тільки захистить її від пошкодження, а й посприяє утворенню додаткових коренів.
3. Щоб плоди не підгнили, обов’язково підкладають під них дощечки, суху траву, солому тощо.
4. Плоди регулярно оглядають: якщо в одному місці грядки кавуни посилено наливаються, а інші відстають у розвитку і жовтіють, значить, потрібне додаткове підживлення.
5. Щотижня вносять під кожну рослину по 1 ст. л. суперфосфату й азофоски, а також 1 ч. л. сульфату калію і зрошують із подальшим розпушуванням.
До речі, постійне розпушування грядок з кавунами — дуже важливе для отримання гарного урожаю, воно правильно розподіляє корисні речовини по поверхні ґрунту, допомагає не застоюватися волозі.