Цей маленький секрет допоможе тобі швидше впоратися із жиром на каструлях та сковорідках.
Напевно, найщасливіші господині — це ті, яким пощастило мати вдома посудомийну машину. Найчастіше наші столи ломляться від смаколиків. І все було б чудово, якби потім не доводилося мучитися з відмиванням каструль та сковорідок від чергового кулінарного шедевра.
Особливо неприємно мити посуд, який вже якийсь час простояв в очікуванні раковини. Знадобляться сили та терпіння, щоби все відчистити! Поки ми намагаємося віддерти забруднення і мало не перемо від цього руки в кров, британські господині діють зовсім інакше. Вони заливають жирні ємності гарячою водою. І додають туди... звичайний пакетик чорного чаю.
Чорний чай містить дубильні речовини, цілющі властивості яких відомі світу вже багато століть. Екстракт чаю додають у косметичні продукти, засоби для прання — як, власне, і в деякі рідини для миття посуду.
Пакетик чаю, «заварений» у брудному посуді, діє протягом 30–40 хвилин. Жир та забруднення зі стінок спливуть на поверхню води. Все, що тобі залишиться, це промити ємність ще раз, хоча деякі англійки запевняють, що після «чайної обробки» навіть не використовують засоби для миття посуду.