Кабачки, цукіні, гарбузи — популярні культури для вирощування на грядках, але про патисони чомусь чути набагато рідше. Досить шкода, бо вони не менш цікаві та смачні плоди.
Знижена популярність може бути через меншу врожайність порівняно з тим же кабачками та через вибагливість до умов вирощування. Кабачки, гарбузи та цукіні в цьому плані більш прості.
Коли збирати врожай
Патисони ростуть досить швидко. Чекати на збір врожаю довго також не доведеться, бо плоди заведено знімати недостиглими.
Молоді патисони мають тонку шкірку, а середина без насіння. Для приготування це найкраща стадія.
Коли бачите, що плоди доросли до 7-12 см в діаметрі, можна знімати. На тиждень по 2-3 рази наростає врожай. Зрізати потрібно разом з плодоніжкою.