Не встигли картоплю спустити в погріб чи підвал, а вона вже починає проростати? Цю проблему не варто ігнорувати. Інакше до весни у вас не буде ні посадкової, ні для споживання картоплі.
Все тому, що скоротиться час для зберігання картоплі і зіпсується високий рівень витривалості на рівні шкідників, температури, вологості.
Що ж робити, якщо картопля почала проростати?
- Перевірте, чи дотримані умови для зберігання (рівень вологості, температура у межах 4-6 градусів).
- Переберіть, забравши ті картоплини, які вже встигли пустити паростки. Так, ви зупините процес. В іншому випадку — картопля згниє вся і на тому.
- Світло, звісно, треба пам’ятати: картопля повинна зберігатися в темному місці, оскільки світло сприяє проростанню.