Фітнес-тренерка Аніта Луценко вже називала корисні продукти, які можна їсти під час стресу, а тепер дізнавайся її головний принцип у їжі, який допомагає уникати зривів.
Зриви у харчуванні відбуваються з різних причин і часто мають як фізіологічне (нестача поживних речовин, коливання рівня цукру, гормональний дисбаланс), так і психологічне підґрунтя (жорсткі заборони, тяжкий емоційний стан, перевтома).
Аби зривів було менше, потрібно збалансовано харчуватися та уникати жорстких заборон у їжі, які ще більше провокують бажання з’їсти щось шкідливе, але смачненьке.
Для цього необхідно дотримуватися гнучкого підходу у харчуванні. Саме так і робить Аніта, яка радить цей спосіб іншим. У неї є правило 90 і 10 відсотків, яким вона керується вже багато років.
На тарілці має бути 90% корисних продуктів, а 10% залишаються для того, аби "побалувати себе". На фото Луценко показала, як виглядає це правило у реальному житті. На її тарілці є кисломолочний сир, ківі, банан і зовсім трішки шоколадної пасти.
Цей принцип у харчуванні допомагає наситити організм і вдовольнити своє бажання у солоденькому.