Гарбузове насіння можна їсти як без нічого, так і додаючи його до різних страв.
Гарбуз є чудовим джерелом білка, клітковини, корисних жирів та мінералів, таких як магній та фосфор. Водночас гарбузове насіння має корисні рослинні сполуки, а саме фітостероли та поліфеноли, які можуть сприяти загальному покращенню здоров'я, пише уніан, посилаючись на дослідження.
Дослідження показують, що гарбузове насіння є частиною здорового харчування, а також те, що воно може допомогти знизити ризик серцевих захворювань, ймовірно, через їхній позитивний вплив на рівень жирів у крові.
Крім того, гарбузове насіння досліджували й в інших сферах. До прикладу, його можливу роль у боротьбі з раком, нейродегенеративними захворюваннями та діабетом 2 типу. Проте для підтвердження такого впливу потрібно проводити додаткові дослідження. Також гарбузове насіння є чудовим джерелом жирів.
За словами експертів, незалежно від того, чи любите ви цілісне насіння або подрібнене, обидва варіанти є поживними, адже містять багато білка, корисні жири та різні мінерали.
Обсмажування насіння підсилює його горіховість та хрусткість. Також під час обсмажування можна додавати приправи та зробити його приємнішим для перекусу.
Як їсти гарбузове насіння
Смаком цього насіння можна насолоджуватися без додатків, проте якщо ви хочете його з чимось поєднати, то експерти радять:
- змішати гарбузове насіння з вівсом, медом, горіхами та сухофруктами, після чого запечіть, аби отримати хрустку гранулу, смакуйте її з йогуртом або молоком;
- посипати гарбузовим насінням салатну зелень та цільні зерна, до прикладу, кіноа;
змішати гарбузове насіння з базиліком, часником, оливковою олією та сиром пармезан, аби створити соус песто для пасти, сендвічів або використовувати як заправку; - додати гарбузове насіння у верхню частину чаші для смузі разом з фруктами та горіхами;
- змішати гарбузове насіння з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, медом та чорною шоколадною крихтою, після чого зробіть невеликі енергетичні кульки для швидкого перекусу;
- посипати курячі грудки або рибне філе подрібненим гарбузовим насінням перед запіканням, аби м'ясо мало хрустку та ароматну скоринку.