Якщо гарбуз вродив як ніколи раніше, не поспішайте викидати надлишки в купу компосту – замість цього використайте їх для приготування гарбузово-яблучного соку.
Крім його чудових смакових якостей, такий напій ще й надзвичайно корисний. Для його приготування вам знадобиться:
- 1 кг гарбуза;
- 2 кг яблук;
- 2 апельсини;
- 1 лимон;
- 300 г цукру;
- 250 мл води.
Гарбуз добре вимийте, після чого розріжте навпіл і вичистіть насіння. М’якуш, нарізаний на кубики, варто додати в киплячу воду.
Варити гарбуз потрібно хвилин 20, додавши до нього сік, вичавлений з обох видів цитрусів – лимона та апельсина.
Поки вариться гарбуз, використайте вільну хвилинку для того, щоб пропустити яблука через соковижималку.
Повернемося до гарбуза – його потрібно подрібнити за допомогою блендера і знову відправити варитися разом з яблучним соком і цукром – хвилин на 5.
Соком, що вийшов в результаті, наповніть банки і закрутіть їх залізними кришками.
Коли скляні ємності, накриті рушником, охолонуть, можете забрати їх у льох на зберігання.