Червона ікра – дорогий продукт, тому щоб гроші не були викинуті на вітер, варто знати про ознаки, які говорять про якісний або неякісний продукт. Експерт розповідає, як вибрати найсмачнішу червону ікру.
Упаковка – жерстяна банка
“Найкраще вибирати ікру з маркуванням “ДСТУ” на упаковці. Також треба дивитися на місце її виготовлення. Найкраще шукати з традиційних місць на зразок Камчатки і Сахаліну. Слід також оглянути банку на предмет зовнішніх пошкоджень. Банка ні в якому разі не повинна бути роздутою. Таку банку інакше називають “бомбаж”, і це вірна ознака наявності в ікрі неприпустимих видів мікробів”, — зазначила експерт.
При виявленні навіть легкого здуття від покупки потрібно відмовитися, так як вживання такої ікри небезпечне для здоров’я.