Чим корисний кабачок для організму? У цьому овочі є маса вітамінів, які запобігають захворюванням і покращують зовнішність жінки.
Лікарі називають такі корисні властивості кабачка.
Запобігає розвитку раку.
У кабачках містяться особливі речовини-лігнани.
Завдяки ним, згідно з дослідженнями онкологів, ризик розвитку раку молочної залози знижується в кілька разів.
На цю ж мету працюють антиоксиданти в складі продукту (Вітамін з, бета-каротин, пектини), які також борються з вільними радикалами, що ушкоджують наші клітини.
Покращує стан шкіри завдяки вітаміну З, який також називають «вітаміном молодості».
Він допомагає "тримати" каркас шкіри, бореться з передчасним старінням і в'ялістю, запобігає появі зморшок.
Сприяє зниженню ваги. Кабачок рекомендують вводити в раціон при різних дієтах.
Наприклад, розберемося, що краще вживати як гарнір до м'яса індички.
У сирому, як ми з'ясували, — 15 ккал на 100 г, в припущеному — приблизно 40 ккал.
А в гречаній каші — близько 100 ккал на 100 г. різниця очевидна!
Крім того, його глікемічний індекс нижче, ніж у більшості великих.