Відомо, що літня спека ознаменовується для великої кількості людей купою неприємностей, серед яких особлива роль відводиться підвищеному тиску, який не тільки приносить дискомфорт, але також може привести до плачевних наслідків.
Через це зусилля багатьох фахівців спрямовані на вивчення цієї проблеми, а також способів її вирішення, що володіють тією чи іншою ефективністю.
Цього разу мова піде про вчених з американського Університету Клемсона, яким вдалося виявити продукт, що має гіпотензивні властивості.
Його ефект нібито не поступається препаратам з аптеки, які знижують тиск.
Багато хто може здивуватися, але цим продуктом виявився звичний білок курячих яєць.
Вчені провели наукові дослідження і дізналися про вміст в білку речовини під назвою пептид, завдяки якому і знижується тиск.
Доктор наук Жіпенг Ю стверджує, що зниження тиску завдяки цій речовині нагадує невелику дозу каптоприлу.
Цей ефект обумовлений тим, що через пептид виробляються ферменти, що сприяють пониженню артеріального тиску.
Досліди проводили на щурах, за допомогою яких і довели, що якщо людина бажає більш ефективно знизити свій тиск за допомогою курячого білка, то слід віддати перевагу смаженим яйцям, а не вареним.
З цього може випливати, що завдяки регулярному вживанню білка курячого яйця людина може посприяти нормалізації артеріального тиску.