Часник широко використовується при приготуванні м’ясних і овочевих страв, він є ефективним протибактерицидним засобом. Гастроентеролог Микита Харлов розповів про небезпеку даної рослини, через те, що воно протипоказано пацієнтам з розладом шлунково-кишкового тракту.
Плоди часнику не рекомендується вживати в сирому вигляді, оскільки вони вражають не тільки бактерії і грибки, але також роблять сильний подразнюючу дію на слизову оболонку гортані, шлунка і кишківника.
Часник у великих кількостях вкрай шкідливий для організму, розповів Харлов в інтерв’ю.
Пацієнти, які страждають гастродуоденітом – синдромом роздратованого кишківника, можуть отримати загострення у вигляді відповідної реакції, аж до вкрай рідкого стільця.
При цьому недугу часник вживати не рекомендується.
Не потрібно використовувати краплі з даної рослини для закапування носа при ГРВІ, бо звільниться дорога для проникнення в організм вірусів.
Відбувається подразнення слизової оболонки, через що виникає набряк і знижується захисний бар’єр.
Можна вішати плоди на шию з метою профілактики від інфекцій. Разом з тим даний спосіб малоефективний, тому, що концентрація при вдиханні випарів часнику вкрай мала.