Не лише м'ясо, але навіть овочі в певних умовах здатні провокувати рак, пояснив кандидат медичних наук.
Є чимало досліджень про те, якої шкоди несе нашому здоров'ю м'ясо. Головна небезпека – розвиток раку. Що перетворює соковиту ситну котлетку або запашне рагу, відраду нашого шлунку – на загрозу для здоров'я в цілому, пояснив онколог-хірург, кандидат медичних наук Михайло Мяснянкін.
У коментарі лікар перерахував умови, за яких їжа провокує онкологію. Дві головні умови – забрудненість мінеральними добривами або утворення в них канцерогенних речовин.
Тобто головна небезпека пов'язана зі способом приготування страви, уточнив він. Наприклад, якщо смажити м'ясо або навіть корисні овочі на соняшниковій олії – це шкодить здоров'ю.
"Якщо воно використовується кілька разів, то, природно, всі канцерогенні речовини починають накопичуватися", – додав онколог.
Кожен раз, з'їдаючи приготовані подібним чином страви, людина завдає шкоди своєму шлунково-кишковому тракту, своїй слизовій.
"За рахунок такої шкоди і може з'являтися онкологія", - розповів Мяснянкін.Крім того, експерт рекомендує повністю виключити з раціону спиртні напої, адже вони також збільшують ризик розвитку деяких видів раку.