Вчені з’ясували, що ферментовані продукти дозволяють захистити здоров’я серця і судин і продовжити життя.
З цим чудово справляється популярна корейська закуска кімчі — квашена капуста в гострих спеціях, пише Daily Express.
Екперти провели експеримент, у якому 21 доброволець у переддіабетному стані протягом восьми тижнів щодня вживав свіжу або ферментовану кімчі. Ті, хто їв закуску у ферментованому вигляді, відчули сприятливий ефект: у них знизилися інсулінорезистентність, рівень кров’яного тиску і маса тіла.
Нагадаємо, в Лондоні заборонять випивати в пабах і ресторанах без закуски.
Як повідомлялося раніше, у Британії 27-річна спортсменка померла, випивши алкоголь без закуски. У дівчини виникло рідкісне ускладнення — алкогольний кетоацидоз.