Люди, які дотримуються здорового способу життя, намагаються виключити картоплю з щоденного раціону харчування. Однак експерти вважають, що не варто зовсім відмовлятися від нього.
Вони також розповіли, яку користь він може принести і як його вживати, щоб не додавалися зайві кілограми.
Картопля є відмінним джерелом корисних речовин. Він багатий такими вітамінами, як В2, В3, В6, В9 і С. У ньому міститься велика кількість антиоксидантів, що захищають клітини організму. Вони також уповільнюють процеси старіння.
Завдяки високому вмісту калію картопля допомагає уникнути безлічі неприємних наслідків, які виникають при його дефіциті. Калій відповідає за нормальну роботу нервової і серцево-судинної систем.
Крім того, цей овоч багатий кальцієм, магнієм, цинком і залізом, повідомляє Harper’s Bazaar.
Фахівці пояснили, що в бульбах картоплі міститься так званий «стійкий» крохмаль. У процесі варіння або запікання картоплі крохмаль змінює свою структуру. Однак після повного охолодження він стає “стійким”.
Так шлунковий сік не може розчинити його повністю, що дозволяє йому дійти до товстого кишечника. Такий крохмаль виступає в ролі пребіотика – живить корисні бактерії мікробіома кишечника. В результаті людина отримує контроль над рівнем цукру в крові, чисту шкіру і зменшення ризику переїдання.