Говоримо про японську національну кухню
Певна річ, кожна країна має свою національну кухню. Багато країн ми знаємо перш за все завдяки саме цьому, їхні кухні прославляють свою Батьківщину далеко поза її межами й привертають до себе увагу туристів з усього світу. Для України це безсумнівно борщ та галушки, для Італії піца та лазанья і так далі. Якщо говорити про Японію, то хтось скаже, що їх візитна картка гора Фудзіяма, хтось — сакура, бо є національним символом японців. Проте більшість певне
Традиційна страва японської кухні не поступається популярністю японським автомобілям і цифровій техніці. Але так було не завжди. Іще років тридцять-сорок тому європейці мотали головою, коли їм пропонували скуштувати цю страву. Тепер же по неї не треба їздити до Японії — суші впевнено увірвались в меню ресторанів і барів усіх континентів. Ця їжа стала знахідкою для невеликих кафе швидкого харчування. Набори (сети) суші купують для прикраси святкового столу, просто для відпочинку або ж заради того, щоб скуштувати щось екзотичне. Як же скромному колобку з рису вдалося завоювати весь світ? На це та інші питання відповідає команда KILOGRAMM SUSHI PROJECT.
Екзотика
Перш за все, суші — це справжня екзотика для багатьох країн. Завдяки своїй витонченій подачі, незвичному способу вживання та чудовому смаку, ця страва буквально змушує себе скуштувати. Японія — це острівна країна з переважно скелястою місцевістю, тому впродовж багатьох століть японці мали в своєму розпорядженні невеликий набір продуктів, приготованих різними способами. Переважно це були рис, соя, різні дари моря та сезонні овочі. Те, що з таким набором продуктів зробили японці — просто дивовижно! Суші, рамен, удон, сашимі, унагі, темпура і багато чого іншого — усі вони виготовлені з однакових продуктів, проте який різний та яскравий мають вигляд, смак та форму!
Свіжість
Так, суші готуються виключно зі свіжих продуктів. Якщо розглядати їх буквально, то виявиться, що Ваш улюблений рол — це всього лише рис, норі та риба. Однією з головних особливостей японської кухні вважається мінімальний рівень обробки будь-якого продукту. При приготуванні рис тут навіть не підсолюють, а лише додають різні соуси та приправи вже до готової страви, тож кожен має змогу розпорядитися смаком рису по-своєму. Також тут дуже цінується свіжість продуктів, овочі додаються до страв лише у сезон, щоби страва була смакувала автентично та зберігала свою користь. Саме завдяки такому підходу ми отримуємо свіжі та корисні роли.
Користь
Вчені довели, що морські водорості (особливо норі) містять велику кількість білку, кальцію та весь комплекс вітамінів групи B. Крім цього в них міститься вітамін А та інші вітаміни і мінерали. А імбир, з яким їдять суші, містить безліч амінокислот: треонін, лейзін і фенілаланін, багатий солями магнію, кальцію і фосфору. Крім цього, імбир містить залізо, цинк, калій і натрій, а кореневища імбиру містять ефірну олію, що покращує травлення і має протизапальну активність при гострих респіраторних захворюваннях.
Смак
Звісно, суші перш за все полонили наші серця завдяки своєму неповторному смаку. Саме це й перетворило їх з далекої й незрозумілої екзотики на улюблену українцями страву. Команда Кілограм готує суші та роли лише за справжньою японською рецептурою та лише зі справжніх та свіжих продуктів. Тому коли Ви замовляєте суші в Херсоні, чи в будь-якому іншому місті, саме у Кілограм Суші Проджект — можете бути абсолютно впевнені в тому, що куштуєте справжню японську кухню. Також задля Вашого комфорту ми запровадили безконтактну доставку суші, тож Ви та Ваш улюблений суші-сет будуть у повній безпеці.
KILOGRAMM SUSHI PROJECT — справжній смак Японії в Україні!