Лікар-дієтолог Інна Кононенко назвала найбільш корисне масло, пояснивши різницю між жирами, які містяться в цьому продукті. За її словами, найкориснішим є топлене масло.
Вона нагадала, що жири ділять на дві групи – насичені і поліненасичені жирні кислоти.
До першої групи входять вершкове, топлене, кокосова олії, а в другу – всі рослинні.
При цьому насичені жири є більш стабільними, поліненасичені схильні до кисневого окислення, що негативно позначається на здоров’ї людини, це може привести навіть до онкологічних захворювань.
Смажити продукти краще на вершковому, топленому або кокосовій олії, пояснила експерт, уточнивши, що вони більш стійкі до впливу температури, тому не виділяють вільних радикалів, тобто не окислюються.
"Топлене масло вважається корисніше вершкового, оскільки в ньому більше вітамінів, мікроелементів, менше молочного білка, казеїну, який може провокувати аутоімунні і запальні захворювання.
А також в ньому менше лактози, тому що лактозу не всі люди переносять", - підкреслила вона, додавши, що рослинним маслом краще заправляти салати.