Ріпчаста цибуля може бути протипоказаною до вживання людям з деякими хворобами шлунково-кишкового тракту.
«Унікальний хімічний склад цибулі пригнічує запальні процеси в організмі і зміцнює імунітет, але настільки корисний овоч рекомендований далеко не всім», — розповіла в інтерв’ю лікар, член асоціації дієтологів Канади Наталя Нефедова.
Уточнюючи, кому не потрібно їсти цибулю, Нефедова помітила, що цей продукт слід вживати з великою обережністю, якщо є такі порушення травного здоров’я: синдром роздратованого кишечника, гастрит, схильність до печії.
Також лікарка пояснила, що може існувати непереносимість продукту, при якій його не потрібно їсти, щоб уникнути неприємних і потенційно небезпечних симптомів.