«Якщо говорити про овочі, обмивання допомагає позбутися від піску або бруду. Це скорочує кількість мікробів на поверхні. Але коли справа стосується м’яса і птиці, це зовсім інша історія», — зазначає Хілл.
Вона підкреслила, що мити м’ясо і птицю не варто, оскільки це підвищує ризик поширення бактерій по кухні і тілу кухаря. Приготування м’яса відразу з упаковки безпечне, оскільки на підприємствах є системи, що запобігають розмноженню бактерій.
Хілл підкреслила, що набагато важливіше довести м’ясо до потрібної температури. Це дозволить знищити будь-які хвороби харчового походження. Так курку потрібно доводити до температури 74 градуси за Цельсієм, яловичину, свинину і баранину до 63 градусів, а фарш безпечний для вживання при температурі 71 градус. Виміряти температуру м’яса можна за допомогою спеціального термометра.