Дієтолог Світлана Фус розповіла, яким категоріям людей не варто вживати зелений чай. Про це вона повідомила на сторінці свого облікового запису в Інстаграм.
Незважаючи на деякі корисні властивості напою, які забезпечуються за рахунок вмісту вітамінів групи В, мінеральних солей, кофеїну, таніну і антиоксидантів, деяким все ж слід відмовитися від його вживання.
Так, в цю категорію лікар віднесла вагітних жінок, а також людей, які страждають на гіпертонію та глаукому. Причиною тому став кофеїн, який заважає засвоюватися фолієвій кислоті.
Ще одним неприємним наслідком напою виступає його подразнююча дія на слизову. У зв’язку з цим, від нього слід відмовитися людям з виразкою і захворюваннями дванадцятипалої кишки.
Крім того, танін негативно впливає на рівень заліза в організмі людини, а також засвоєння ним таких важливих мікроелементів, як магній і кальцій. Тому експерт порадила відмовитися від вживання такого чаю відразу після або під час прийому їжі.