Дієтолог Світлана Фус розповіла, що людям з певними захворюваннями не варто їсти телятину.
За словами фахівця, в цю категорію входять люди, які страждають від захворювань суглобів. Серед них подагра, поліартрит і тому подібні. Вона пояснила, що в телятині міститься речовина, що сприяє скупченню в організмі сечової кислоти, яка, в свою чергу, руйнівно діє на суглобову тканину. Вона називається пурин.
Так само, в телятині і інших видах червоного м’яса містяться лейцин і аргінін, що відрізняються інсуліногенною дією.
Крім того, експерт позначила, що телятина все ж має корисні властивості, які можуть бути втрачені при неправильному способі приготування.
«Я рекомендую су-вид (їжа готується в вакуумній упаковці при низьких температурах), але також можна запікати або тушкувати», — повідомила дієтолог.