Дослідники все ще вивчають, як розвивається деменція, а це означає, що немає певного способу її запобігання.
Однак здоровий спосіб життя може допомогти зменшити ризик, повідомляє NHS. Нове дослідження показує, що один харчовий компонент, який міститься у певному вигляді м’яса, може знизити ризик.
Нове дослідження передбачає, що дієтичні навички можуть бути фактором деменції. Дослідження, опубліковане в журналі Behavior and Immunity, показало, що продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти, корисні для підтримки здоров’я мозку.
Омега-3 жирні кислоти — це група ненасичених жирів, що мають корисні властивості, пов’язані в основному зі здоров’ям серця. За даними NHS, ці жирні кислоти можуть запобігти ризику серцевих захворювань та інсульту, які також є факторами ризику хвороби Альцгеймера та судинної деменції.
Одне з найкращих джерел омега-3 – жирна риба.
Деякі з добрих джерел омега-3 жирних кислот, що містяться в рибі:
- Анчоуси
- Короп
- Оселедець
- Скумбрія
- Лосось
- Сардини
Heart UK пропонує дві порції по 140 г на тиждень. Не має значення, чи ви виберете свіжу, консервовану або заморожену рибу.