Усього два яєчні жовтки на день покращать травлення та зміцнять кістки
Продукт, без якого ніяк не обійтися
Курячі яйця ми їмо на сніданок, обід та на вечерю – правда, не завжди у чистому вигляді, а й у складі різних страв.
Це недорогий, доступний, смачний та простий у приготуванні продукт. Тому лікарі рекомендують не відмовляти собі у задоволенні і їсти їх щодня. Причому краще – по дві штуки на добу.
Чому потрібно їсти яйця щодня
Нутриціолог Ірина Степова заявила, що вживання всього двох яєчних жовтків на день сприятливо позначиться на роботі шлунково-кишкового тракту та міцності кісток.
Вона нагадала, що яєчні жовтки – лідери за вмістом білка. Але просто так вони погано засвоюються. Щоб їжа стала корисною, правильно засвоювалася та допомагала скинути зайві кілограми, жовтки необхідно додавати у різні запіканки: овочеві, рибні, м’ясні.
– Якщо ви хочете покращити травлення та забути про авітаміноз, додавайте їх у свій раціон, – розповіла Степова.
До речі, вчені давно з’ясували повний перелік корисних властивостей курячих яєць. Вони встановили, що в курячому яйці містяться: вітамін А, фолієва кислота, вітаміни B5, В12, В2, фосфор, селен та цинк.
Завдяки цьому, часте вживання яєць призведе до таких приємних наслідків:
– збільшення м’язової маси;
– зміцнення кісток;
– збереження цілісності тканин;
– підтримці функції мозку;
– зниження кров’яного тиску;
– запобігання появі катаракти та поліпшенню зору;
– підтримці працездатності печінки;
– боротьбі із зайвою вагою;
– зменшення відкладення холестеринових утворень на стінках судин.