Гастроентеролог Сергій В’ялов каже, що бутерброди з маслом та сиром — не найкращий варіант сніданку для підшлункової залози.
Лікар В’ялов, говорячи про найгірший варіант сніданку для підшлункової, закликав не вживати на постійній основі бутерброди з маслом та сиром як занадто жирну закуску.
«Через високий вміст холестерину та тригліцеридів така їжа збільшує навантаження на підшлункову», — заявив гастроентеролог.
В’ялов зауважив, що коли людина з’їдає за один прийом багато жиру, її підшлункова залоза та печінка переходять у режим напруженого функціонування. Це призводить до закидання жовчі у протоки залози та надмірної активізації ферментів. Як результат – починає перетравлюватися тканина підшлункової.
«Звідси гострий панкреатит», — застеріг медик.
Сергій В’ялов додав, що з’їсти іноді бутерброд із сиром не страшно, проте подібний варіант сніданку чи перекусу не повинен повторюватися щодня. Лікар підкреслив, що для здоров’я судин та серця тваринні жири потрібно їсти суворо помірно.
«Бажано, щоб два з трьох прийомів їжі за добу були вегетаріанськими», — уточнив В’ялов.