Імунолог Марина Ар’яєва розповіла, як допомогти організму відновитися після перелому.
За словами фахівця, необхідно допомогти організму направити всі сили на ліквідацію пошкодження. Тому важливо відрегулювати харчування так, щоб забезпечити достатню кількість «будівельного матеріалу» для кістки.
“Тут важливо вживати продукти з хондроїтином, глюкозаміном і колагеном, наприклад, холодець, холодець, вуха, хаш”, — порадила лікар.
Істотну допомогу нададуть і джерела органічного кальцію, фосфору, магнію, калій та інших мікроелементів. Для цього в раціон необхідно включити петрушку, салат, рукола, топінамбур, капусту і броколі.
Крім того, важливо вживати продукти, що містять легкозасвоюваний білок і вітаміни А і D3 — це яйця, печінка, м’ясо.