U-News » Здоров'я » Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння
Всі новини

Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння

Продукти у консервних банках стали невід’ємною частиною нашого життя. Безліч людей використовують у повсякденному раціоні різноманітні консерви: м’ясні, рибні, овочеві.

На жаль, дуже часто після відкриття банки ми не встигаємо з’їсти весь її вміст і він псується. Як правильно зберігати розкриті консерви і зробити так, щоб їх вміст залишався придатним в їжу якомога довше?

Зберігання закритих консервів

Норми для зберігання консервів до та після розтину упаковки дуже різняться. Закриту тару з м’ясними, рибними та плодово-овочевими продуктами слід зберігати при температурі повітря не більше 15 °C і при відносній вологості до 75% у приміщенні, що добре провітрюється. Не варто поміщати закриті консерви в холодильник, оскільки їх смакові якості можуть змінитися на гірший бік. А такі продукти, як згущене молоко, варення або компот, можуть змінити текстуру і зацукритися.

Щоб до відкриття консерви зберігалися стільки часу, скільки вказав виробник на упаковці, крім дотримання режиму температури та вологості, необхідно стежити за збереженням упаковки. Особливу увагу потрібно звернути на металеву тару, оскільки, на відміну від скляної, вона набагато частіше зазнає деформацій та корозії, що істотно скорочує термін зберігання продукту або зовсім робить його непридатним для харчування. У будь-якому випадку, щоб отримати якісні консерви, потрібно купувати банки без вм’ятин, іржі та інших зовнішніх дефектів упаковки. Тоді вони будуть добре зберігатися як у закритому, так і у відкритому вигляді.

Як зберігати відкриті консерви

Будь-які консерви краще відкривати безпосередньо перед їжею чи приготуванням. Зберігати відкриті консервовані продукти рекомендується не більше доби за умови, що вони були перекладені із металевої тари у скляну чи керамічну. Після розтину консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. У ресторанах і магазинах, звичайно, відкриті банки не зберігатимуться довше, правила це забороняють, але в домашніх умовах життя відкритим консервам можна трохи продовжити. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.

Виконуйте повторну консервацію, зберігаючи верхній захисний шар жиру. Для цього потрібно взяти топлене сало або топлене вершкове масло (для м’ясних консервів), олію без запаху (для рибних чи овочевих консервів) і заливати цим жиром продукт. Підливайте розтоплений жир або масло після кожного забору продукту: так ви захистите його від бактерій та продовжите термін зберігання.

Для збереження смакових якостей після розтину упаковки не виливайте розсіл, соус або сік: у ньому продукт збережеться набагато краще.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Лікарі назвали продукти, через які в нирках утворюються камені
19 980
Жінка з найбільшими губами у світі показала себе без макіяжу
19 881
Мама запитала 2-річну дочку, чи вона хороша дівчинка: такої відповіді ніхто не очікував
17 229
"Надіслали не той текст": у мережі сміються з матюків Зеленського у бесіді з американським блогером
16 529
З пірамідкою: в мережі піднялася хвиля мемів через прогноз Гордона
15 173
Олімпійський чемпіон з РФ не помітив, як принизив Путіна, і став посміховиськом у мережі
14 874
Грабував армію: у США обговорюють розкішну суперяхту таємничого мільярдера
14 487
Жінка зірвала куш у казино, але замість грошей їй дали безкоштовний обід: чому це сталося
13 852
Кейт Міддлтон висміяла принца Вільяма за невдалий подарунок на Різдво
13 222
Сміялись всі: як мільйонер потрапив у незвичну ситуацію на пляжі
12 121
Російські окупанти зробили тріумфальне фото на фоні своєї розбитої техніки
10 805
Така традиція: знов на росії символ 2025 року зліпили з лайна
10 155
«Це саботаж, потрібен трибунал»: український розвідник - про фортифікації на Покровському напрямку 
9 996
7 причин, чому нам варто відмовитися від цукру
0
Шість найгірших рішень у житті: експерти назвали критичні помилки
0
Стало відомо, чому Софія Ротару ховається від громадськості: "Дуже великий тягар"
0
Перегрівся двигун в автомобілі: що робити водієві в такій ситуації
0
Як позбутися мурах, використовуючи манку: ефективний та безпечний спосіб
0
Яка вода підходить для поливу кімнатних квітів: точно не кип’ячена
0
Навіщо возити в машині гірчицю: вона врятує вас від серйозної поломки
0
Розмарин у вазоні: як виростити вдома ароматну зелень
0
"Надіслали не той текст": у мережі сміються з матюків Зеленського у бесіді з американським блогером
0
Водяна турбіна з електробайка видобуває безкоштовну енергію: як і де працює
0
Названо три знаки зодіаку з найвищим IQ: багатьох з них вважають справжніми геніями
0
Навіщо деякі господині додають у засіб для миття посуду яєчну шкаралупу
0
Новий рік почався із тренування: Шакіра в лосинах похизувалася підтягнутими сідницями
0
Вчені назвали напій, що викликає рак грудей

Фахівці виявили напій, який може спровокувати рак грудей. ...

Названо п'ять знаків зодіаку, які ніколи не забувають своє перше кохання

Кажуть, що перше кохання запам'ятовується на все життя, і ...

Коли треба класти лаврове листя в холодець: уникаємо помилок

Мистецтво зварити холодець передається від господині до ...