Хоча їхній сезон припадає на літо, їдять їх цілий рік: і свіжими, і засоленими. Але, як і у разі будь-якого продукту, об'їдатися огірками не варто. І ось чому.
Небезпека нітратів
Огірок на 97 % складається з води, і в ньому можуть бути нітрати, які часто використовують для швидкого дозрівання овочів. Деякі недобросовісні виробники часом перевищують норми у кілька разів. Нітрати розчиняються і зберігаються в таких огірках — ними можна отруїтися.
Високий уміст калію
Калій може порушити кислотно-лужний баланс та спровокувати розвиток гіперкаліємії — захворювання, при якому порушується робота нирок. Також можуть розвинутися виразка тонкого кишківника та проблеми із серцево-судинною системою.
Ризик переїдання
Огірок — низькокалорійний продукт. З одного боку, його можна з'їсти за раз багато. Але з іншого — він може розбудити апетит. Тому не варто їсти огірки перед їдою тим, хто бореться із зайвою вагою та дотримується дієти. Інакше є ризик переїсти під час їди.
Кому не можна їсти огірки
Не рекомендується їсти огірки людям із хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, при загостренні виразки, при гастриті, ентероколіті. Гастроентерологи не рекомендують пити після огірків холодну воду, газовані напої та особливо молоко. Інакше порушується діяльність шлунка, утруднюється травлення, можуть виникнути біль у животі та тяжкість.
Обережно слід вживати свіжі огірки матерям-годувальницям, щоби через грудне молоко не викликати у малюка бурчання, діарею й болі в животі.