Солодка соковита кукурудза розпочала свій сезон на городах українців. Варити, смажити чи запікати - вибір за вами. Однак варто пам'ятати, що не всім медики рекомендують споживати цей жовтий овоч.
Кому не можна їсти кукурудзу
- Якщо у вас підвищене згортання крові. При частому вживанні кукурудзи він може сприяти згущення крові (через високий вміст вітаміну К), що в найважчих випадках загрожує тромбофлебітом.
- Якщо маєте проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Кукурудзу важко переварювати організму, тому краще не ризикуйте. Маєте проблеми з травленням? Тоді краще уникайте цього продукту на вашому столі.
- Якщо у вас низька вага та поганий апетит. Людям з проблемою недостатньої ваги кукурудза не рекомендована, оскільки вона вимагає великої кількості ферментів для перетравлення. Крім того, злак знижує апетит.
- Якщо маєте алергію на кукурудзу.