Вживання деяких продуктів може впливати на посилення запаху поту та рясність його виділення.
Так, за словами лікаря-педіатра Ірини Юзуп, вживання часнику, зеленої цибулі, капусти, відварених яєць, кмину та карі підвищує рівень сірки в організмі, через що тіло виділяє сірковмісні гази.
Рясне потовиділення цілком може залежати, зокрема, від надмірного вживання кавових та газованих напоїв. Надмірність глутамату натрію в раціоні теж може спровокувати рясне потовиділення. До цього списку можна додати і гостру їжу. У спеку потрібно триматися подалі від солоних продуктів, що містять багато натрію.
Коли стоїть спека, краще відмовитися від фастфуду, жирної випічки і заморожених напівфабрикатів. Справа в тому, що в оброблених продуктах не вистачає клітковини та ферментів, які необхідні для правильного перетравлення. А велика кількість жиру, що містить така їжа, ще більше ускладнює травлення. Коли тілу потрібно посилено переварити важку їжу, збільшується потовиділення.
Значний термічний ефект мають і продукти з високим вмістом цукру та вуглеводів, тому що організму досить важко їх розщеплювати. Крім того, солодкі страви викликають різкі стрибки цукру в крові, що теж стає причиною сильного потовиділення.