Печінка - головний фільтр нашого організму і тому так важливо стежити за е здоров'ям. У цьому може допомогти ряд продуктів.
Лікарі рекомендують переглянути своє ставлення до алкоголю, кави й готової їжі (напівфабрикатів) і мінімізувати їх вживання. А ще варто додати у свій щоденний раціон більше овочів, зелені та гірких харчових продуктів.
Про це розповіла у своєму блозі про здорове харчування Нутриціолог Катерина Йенсен.
Експерт розповіла про продукти, які допоможуть підтримати здоров'я печінки та поліпшити її стан.
Часник
Сприяє активації ензимів, які допомагають печінці очищатися. Також часник містить 39 різних антибактеріальних компонентів, які вбивають різні шкідливі бактерії. Найкраще їсти часник свіжим.
Буряк активує ензими печінки. Крім того, містить елементи, що дозволяють краще засвоювати жири. Наприклад, якщо у вас Червона гусяча шкіра на тильній стороні верхньої частини рук, то це говорить про незасвоєння жирів. Якщо знайшли таке у себе, то буряк вам (і вашої печінки) в допомогу.
Броколі багата антиоксидантами і до того ж стимулює вироблення глутатіону. Глутатіон, своєю чергою, допомагає печінці на обох етапах її детоксикації. Броколі також містить індол-3-карбітол, який допомагає печінці в переробленню гормонів.
Грейпфрут стимулює вироблення жовчі, а також допомагає в очищенні печінки. Багатий вітаміном з біофлавоноїдами, які допомагають цьому вітаміну краще засвоюватися.
Рукола допомагає печінки виробляти необхідні ензими, за допомогою яких ми краще розщеплюємо їжу.
Волоські горіхи збільшують швидкість кровотоку, тим самим допомагаючи печінки в детоксикації нашого тіла. Містять корисні для мозку і нервової системи Омега-3 і ненасичені жирні кислоти.