Лікар-терапевт та дієтолог Олена Тихомирова назвала серед найбільш шкідливих для людини страв плов.
За її словами, ця знаменита страва може загрожувати розвитком ожиріння, цукрового діабету та гіпертонії.
«Найшкідливішими поєднаннями продуктів вважаються ті, в яких переважають жири, вуглеводи та сіль», — зазначила експерт.
Саме таке поєднання можна зустріти, покуштувавши плов.
За її словами, у цій страві дуже багато вуглеводів, жиру, олії та солі.
Водночас у людей, які мають міцне здоров'я, ШКТ зможе переварити будь-яку їжу.
Про порушення травлення завжди свідчить тяжкість у животі та дискомфорт після вживання важкої їжі.
Таким людям варто звернутися до лікаря та дотримуватися особливої дієти, зробила висновок дієтолог.