Компанія Tracklements спільно з вченими з Університету Кардіффа провела дослідження, в результаті якого з’ясувалося, що вживання 10 г гірчиці з зерен (це приблизно чайна ложка) ефективно знижує холестерин у крові.
Усього за три місяці у 86% випробуваних учасників стало спостерігатися суттєве зниження рівня холестерину. У 64% учасників знизився рівень холестерину, загалом на 10%, пише Glamour.
Це вказує на перспективну тенденцію до зниження рівня холестерину у людей з високим ризиком розвитку серцевих захворювань, інсультів та судинної деменції, повідомляють вчені.
Також зернова гірчиця дуже корисна діабетикам та людям, які перебувають у переддіабетичному стані. Якщо її щодня, вона допоможе нормалізувати рівень глюкози в крові.
У дослідженні рекомендують вживати її як добавку до їжі, приправи під час приготування страв або як заправку.
Насіння гірчиці є багатим джерелом мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор та калій. Крім того, вони містять фолієву кислоту та вітамін А. Листя гірчиці є джерелом необхідних мінералів, включаючи калій, кальцій, фосфор, магнію, а також клітковини та вітамінів А, К та С.