Вживання добре збалансованої, поживної їжі на початку кожного дня - відмінний спосіб підтримувати метаболізм з віком.
З віком наш метаболізм може сповільнитися через втрату м'язової маси, недоїдання або інших змін способу життя.
На щастя, експерти кажуть, що вік сам по собі не грає великої ролі; є багато способів продовжувати підвищувати свій метаболізм протягом усього життя, незалежно від того, скільки вам років.
Те, що дійсно відіграє велику роль у цьому процесі, - це їжа, яку ви їсте, особливо коли мова йде про сніданок.
Щоб дізнатися більше про продукти, що руйнують метаболізм SheFinds запитали експертів Хізер Рейл і Еллісон Сайзмор.
Рейл і Сайзмор застерігають від продуктів для сніданку з високим вмістом вуглеводів, але з низьким вмістом жиру і білка, таких як оброблена, куплена в магазині випічка.
Рейл використовує підсолоджений кекс в якості прикладу, але будь-яка комбінація рафінованої пшениці і цукру не підходить, якщо ви хочете підтримувати високий метаболізм.
Проблема з цими типами продуктів для сніданку полягає в тому, що вони вимагають дуже мало калорій для перетравлення в порівнянні з великою кількістю калорій, які ви споживаєте, коли їсте їх.
Рейл каже, що це відоме як термічний ефект їжі, або TEF.
Не тільки TEF робить солодкі продукти з високим вмістом вуглеводів, такі як підсолоджені кекси, шкідливими для схуднення.
"Крім того, подібні продукти змушують нас знову відчувати почуття голоду протягом декількох годин через коливання рівня цукру в крові, які відбуваються, коли організм переробляє вуглеводи і цукор»,- додає Рейл.
Це означає, що ви хочете їсти більше протягом дня, що може призвести до збільшення ваги.
В цілому, дієта з високим вмістом вуглеводів може завдати шкоди вашому метаболізму і загальному здоров'ю.
"З часом дієти з високим вмістом вуглеводів можуть призвести до ожиріння та діабету, оскільки наші тіла перестають реагувати на інсулін, який організм виробляє для підтримки стабільного рівня цукру в крові після вживання цих продуктів», — пояснює Рейл.