Ожиріння вважається однією з причин розвитку цукрового діабету. Однак, згідно з дослідженнями, допомогти підтримувати рівень глюкози в нормі може манго.
Відомо, що дієта, в яку входить безліч овочів та фруктів, може дійсно допомогти діабетикам. Крім того, завдяки дослідженню, опублікованому в журналі British Journal of Nutrition, виявилося, що корисним у цьому плані є манго. У ході цього експерименту вчені проаналізували, як манго впливає на показники цукру в крові у гризунів.
Експерти давали мишам, які їли багато жирної їжі, харчові добавки із м’якоті манго. Потім вони порівняли результати з ефектами від прийому ліків, що впливають на ліпіди та рівень цукру в крові.
З’ясувалося, що після включення до раціону манго у тварин покращилася толерантність до глюкози, ліпідний профіль, а також зменшилася кількість жиру.
Ці результати були також підтверджені і на людях. Брали участь у цьому дослідженні дві дорослі людини. Їм щодня протягом 12 тижнів давали 10 г манго.
Інше дослідження, де випробувані щодня 42 дні поспіль їли манго, показало, що в учасників знизився тиск.