U-News » Здоров'я » Які 5 овочів повторно нагрівати не можна
Всі новини

Які 5 овочів повторно нагрівати не можна

Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним.

Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок.

Які овочі не варто підігрівати повторно

1. Часник

Багато страв навіть складно уявити без часнику. У його складі є антиоксиданти, корисні мінерали та інші компоненти, які зміцнюють імунітет та покращують загальний стан організму.

Однак при термічній обробці часник починає втрачати свої корисні властивості. Це означає, що якщо його довго варити або смажити, кількість корисних речовин зменшується 100-кратно. А повторний розігрів після приготування призводить до того, що змінюється смак, а більшість корисних компонентів зникає.

Є важливе правило: часник потрібно додавати наприкінці приготування. А щоб його аромат та смак не став надто відчутним, часник перед додаванням рекомендується подрібнити.

Також варто пам’ятати про розумні пропорції, від надлишку часнику нічого хорошого не буде.

2. Буряк

Буряк – це основний інгредієнт для борщу та різних салатів. Якщо буряк варити, запікати або смажити, він не втрачатиме корисні речовини. Тому у багатьох склалося переконання, що буряки можна сміливо розігрівати багато разів без шкоди.

З подібною думкою точно не погодяться експерти. Справа в тому, що у буряках можуть накопичуватися нітрати. Їхня кількість з кожним розігрівом тільки збільшується. Тому часто розігрівати страви із буряком не варто.

3. Селера

Селера – це один з найкорисніших овочів. Він присутній в раціоні людей, які віддають перевагу здоровому та активному способу життя. Селера зміцнює імунітет і допомагає активніше спалювати жири.

Однак важливо зрозуміти простий факт: у процесі вирощування селери використовується велика кількість азоту. А через азот починають накопичуватися нітрати. Цього можна уникнути, якщо вирощувати селеру на своїй ділянці, застосовуючи безпечні добрива.

Застосовуючи термічну обробку, можна зменшити кількість нітратів. Однак у цьому випадку знижується кількість поживних речовин. Тому користь від використання селери після обробки зводиться до мінімуму.

4. Картопля

Картопля вважається ситним овочом, у складі якого є крохмаль, залізо, клітковина та інші корисні речовини. Без картоплі навіть складно уявити величезну кількість страв. Серйозну небезпеку картопля може становити, якщо в процесі приготування використовується велика кількість олії.

Повторний розігрів також не йде на користь. Фахівці зазначають, що жирні кислоти через високі температури можуть перетворитися на небезпечні канцерогенні сполуки. Тому варто дотримуватись ключового правила: картоплю із запасом готувати не слід.

5. Брокколі

Брокколі у своєму складі містять багато корисних мінералів. Тому не варто дивуватися, що цей овоч користується такою популярністю. Однак важливо зрозуміти ключовий факт: при тривалій термічній обробці з’являються речовини з канцерогенними властивостями. Усе це відбувається після повторної обробки.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Тромбоз: 6 ознак, що в організмі може бути потенційно смертельний згусток крові
48 382
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
41 493
Онколог перерахувала кращі продукти для оздоровлення кишечника
21 353
Чоловік повернувся додому із заробітків й потрапив на власний похорон: як це сталося
19 397
У Сполучених Штатах планують депортувати мігрантів в СРСР
18 130
48-річний чоловік “по вуха закохався” у 104-річну вдову: суд не повірив у їхній роман
16 138
Розкрито секрет краси Шарліз Терон: що дозволяє акторці виглядати на 10 років молодшою
13 546
Тримісячний українець встановив рекорд за найдовше волосся серед немовлят
11 321
Викликає рак: названо загрозу популярної харчової добавки
11 273
Подружжя взялось за відновлення 135-річного будинку, а потім побачило, що під ним
10 883
Буданов відповів на вкиди про «загрозу для існування України» анекдотом
10 028
Відмова від картоплі і хліба призводить до небезпечних хвороб серця
8 548
Бобри за два дні побудували греблю, яку місцева влада погоджувала 7 років
8 521
РФ мобілізує українців з окупації: в ГУР розповіли про жахливе ставлення у ворожій армії
0
Німецькі фахівці назвали небезпечні причини болю в колінах
0
За порушення вшанування пам’яті загиблих водіям загрожує штраф: яка сума
0
Подруга Лесі Нікітюк прокоментувала, чи дійсно зірка приховує свою вагітність
0
Що не слід вмикати через подовжувач: електрик назвав сім небезпечних побутових приладів
0
Десять чудових квітів, які будуть цвісти на клумбі все літо
0
Каменських, яка більше не живе з Потапом вже більше року, висловилася про кохання, що виявилося помилкою
0
Зірка "Голосу країни" відверто сказав, що думає про Артема Пивоварова
0
Потап зізнався, чому переїхав до Барселони в розпал війни
0
Терен і Белень публічно поскандалили в мережі відразу після розставання
0
Чому не можна пити з чужої чашки: прикмети та банальна логіка
0
Ці прикраси у жодному разі не можна носити, адже вони притягують біди
0
Оголення дружини Каньє Веста на "Греммі" обійшлося реперу в 20 мільйонів доларів
0
10 проблем, з якими стикаються майже всі пари: як їх подолати

У стосунках всі ми трохи герої свого серіалу - зі сварками, ...

Медики розповіли, які жінки більш схильні до ризику циститу

Медики з Німеччини розповіли, які жінки схильні до ризику ...

Синусит: причини виникнення, промивання мигдаликів для лікування та запис у Львові

  Синусит – це запалення придаткових пазух носа, яке може ...