U-News » Здоров'я » Які 5 овочів повторно нагрівати не можна
Всі новини

Які 5 овочів повторно нагрівати не можна

Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним.

Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок.

Які овочі не варто підігрівати повторно

1. Часник

Багато страв навіть складно уявити без часнику. У його складі є антиоксиданти, корисні мінерали та інші компоненти, які зміцнюють імунітет та покращують загальний стан організму.

Однак при термічній обробці часник починає втрачати свої корисні властивості. Це означає, що якщо його довго варити або смажити, кількість корисних речовин зменшується 100-кратно. А повторний розігрів після приготування призводить до того, що змінюється смак, а більшість корисних компонентів зникає.

Є важливе правило: часник потрібно додавати наприкінці приготування. А щоб його аромат та смак не став надто відчутним, часник перед додаванням рекомендується подрібнити.

Також варто пам’ятати про розумні пропорції, від надлишку часнику нічого хорошого не буде.

2. Буряк

Буряк – це основний інгредієнт для борщу та різних салатів. Якщо буряк варити, запікати або смажити, він не втрачатиме корисні речовини. Тому у багатьох склалося переконання, що буряки можна сміливо розігрівати багато разів без шкоди.

З подібною думкою точно не погодяться експерти. Справа в тому, що у буряках можуть накопичуватися нітрати. Їхня кількість з кожним розігрівом тільки збільшується. Тому часто розігрівати страви із буряком не варто.

3. Селера

Селера – це один з найкорисніших овочів. Він присутній в раціоні людей, які віддають перевагу здоровому та активному способу життя. Селера зміцнює імунітет і допомагає активніше спалювати жири.

Однак важливо зрозуміти простий факт: у процесі вирощування селери використовується велика кількість азоту. А через азот починають накопичуватися нітрати. Цього можна уникнути, якщо вирощувати селеру на своїй ділянці, застосовуючи безпечні добрива.

Застосовуючи термічну обробку, можна зменшити кількість нітратів. Однак у цьому випадку знижується кількість поживних речовин. Тому користь від використання селери після обробки зводиться до мінімуму.

4. Картопля

Картопля вважається ситним овочом, у складі якого є крохмаль, залізо, клітковина та інші корисні речовини. Без картоплі навіть складно уявити величезну кількість страв. Серйозну небезпеку картопля може становити, якщо в процесі приготування використовується велика кількість олії.

Повторний розігрів також не йде на користь. Фахівці зазначають, що жирні кислоти через високі температури можуть перетворитися на небезпечні канцерогенні сполуки. Тому варто дотримуватись ключового правила: картоплю із запасом готувати не слід.

5. Брокколі

Брокколі у своєму складі містять багато корисних мінералів. Тому не варто дивуватися, що цей овоч користується такою популярністю. Однак важливо зрозуміти ключовий факт: при тривалій термічній обробці з’являються речовини з канцерогенними властивостями. Усе це відбувається після повторної обробки.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
37 012
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
24 907
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
18 413
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
15 865
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
14 859
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 534
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
13 653
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
10 444
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
9 052
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 583
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
8 112
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 374
Жінка заробила $130 тисяч, перепродаючи одяг з секонд-хенду: як їй це вдалося
7 233
Соліст "АВВА" одружився у 79 років і вперше показав свою кохану на фото з весілля
0
Ірена Карпа розповіла про своїх доньок-підлітків та як вони у Франції популяризують українське
0
Водіям в Україні повідомили про ще один незаконний штраф поліції
0
Що можна вирощувати до початку зими
0
Для українських фермерів розширили можливості точного землеробства
0
Як правильно збирати і зберігати гарбузове насіння, щоб воно не втратило своєї користі
0
У машині немає аптечки: до яких штрафів готуватися водіям
0
Арешт рахунків і конфіскація: які наслідки несплати штрафів за порушення ПДР
0
Зеленський розповів про "міст" до закінчення війни
0
Оксана Білозір у центрі подій на Курщині: що привело артистку до рф
0
Ракети з КНДР та боєприпаси до "Смерч": що зберігалось на ураженому складі РФ під Тихорецьком
0
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
0
Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка
0
Найпростіший та безпроблемний спосіб маринування перцю на зиму

За цим рецептом так просто приготувати мариновані перці, що ...

Анна Кошмал феєрично оголосила про вагітність: животик вже видно

Акторка Анна Кошмал поділилася з фанами радісною новиною. ...

Ніхто не осліпне. Експерти розвінчують шість міфів про мастурбацію

Світ стрімко змінюється, але мастурбація для багатьох ...